Παρέλαση 2017 Live: Καμμένος: Θα απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση

Πρώτη Δημοσίευση – 2017-03-25 10:56:19
Τελευταία Ενημέρωση – 2017-03-25 12:38:19

 
Ολοκληρώθηκε η παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στην πλατεία Συντάγματος με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.



Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου και άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε ανάκρουση εμβατηρίου και του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια επιθεώρησε το τιμητικό άγημα των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.
12:31 Μήνυμα ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου
«Είναι ένα μήνυμα ενότητος του λαού με τις ένοπλες δυνάμεις. Είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση. Θέλω να συγχαρώ την ηγεσία των Ενόπλεων Δυνάμεων γιατί σε κάθε κάλεσμα απαντούν άμεσα και παράλληλα σήμερα, η παρουσία όλου αυτού του κόσμου, δείχνει ότι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του λαού», είπε ο υπουργός Άμυνας.

12:31 Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

«Γιορτάζουμε την εθνεγερσία του 1821 που οδήγησε στην ανάσταση του Έθνους και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Το παράδειγμα των αγωνιστών πρέπει να μας εμπνέει. Οι Έλληνες, απανταχού της γης. Σε αυτή την επέτειο, την ιερή επέτειο της 25η1 Μαρτίου και με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε κάθε δικαίωμα να υπενθυμίσουμε στους εταίρους μας:

Οι πρόγονοί μας, λίγο πριν την οργανωνμένη έναρξη της επανάστασης, πριν από όλα έκαναν έκκληση στους ευρωπαίκούς λαούς υπέρ της ελευθερίας. Τους διαμηνύουμε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει αμετάκλητα να ανήκει στην ΕΕ και το σκληρό πυρήνα της την Ευρυζώνη. Η ΕΕ ποτέ δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα»

12:24 Τίμησε τους αναπήρους πολέμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

12:22 Ο έχων το γενικό πρόσταγμα ανακοίνωσε στον Προκόπη Παυλόπουλο το τέλος της παρέλασης

«Έσκισαν» τους αιθέρες τα F16 και τα Mirage 2000!

Apache kai Chinook


 

21 ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ (ΦΩΤΟ: Eurokinissi)

Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, γίνεται η στρατιωτική παρέλαση. Mόλις χθες ο Πάνος Καμμένος βρισκόταν στις ΗΠΑ, για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου που έγιναν στον Λευκό Οίκο.
Εκεί μάλιστα ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Από νωρίς το πρωί είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες της στρατιωτικής παρέλασης.
Δείτε τα στιγμιότυπα