OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Παρίσι: Συνάντηση 13 ΥΠΑΜ για την επιχείρηση στη Μοσούλη

17/10/2016 - 19:05
Share on FacebookShare on Twitter

 Οι υπουργοί Άμυνας 13 χωρών που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα συναντηθούν στις 25 Οκτωβρίου στο Παρίσι για να ενημερωθούν κυρίως για τις εξελίξεις στη μάχη της Μοσούλης, στο Ιράκ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Δώδεκα υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός Άστον Κάρτερ, θα βρίσκονται στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του Γάλλου υπουργού Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Εκτός από τους υπουργούς του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, παρόντες θα είναι και οι ομόλογοί τους από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Δανία).

Στον διεθνή συνασπισμό μετέχουν περίπου 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και πολλές αραβικές και ασιατικές.

«Ο στόχος είναι να ενημερωθούμε για την πρόοδο που επιτυγχάνεται στη Μοσούλη» διευκρίνισε μια πηγή από το περιβάλλον του Λε Ντριάν. «Θα πρέπει να αποφύγουμε κυρίως τη μεταφορά σημαντικών πόρων του Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) από τη ζώνη της Μοσούλης προς τη Συρία», πρόσθεσε.

Οι 13 υπουργοί θα εξετάσουν επίσης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία, όπου το ΙΚ διατηρεί ισχυρά προπύργια, κυρίως στη Ράκα. «Θα δοθεί η ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατάληψη της Ράκας», ανέφερε το περιβάλλον του Λε Ντριάν, υπογραμμίζοντας ότι το Παρίσι «συμφωνεί πλήρως» με τις ΗΠΑ όσον αφορά αυτόν τον στόχο.

Στη Μοσούλη το ΙΚ έχει 5.000-8.000 μαχητές ενώ οι ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις αριθμούν περίπου 45.000 άνδρες. Άγνωστο παραμένει αν οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί και να υπερασπιστούν τις θέσεις τους ή αν θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν προς άλλες περιοχές και ιδίως προς τη Συρία.

Οι υπουργοί Άμυνας του διεθνούς συνασπισμού έχουν ήδη συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές φέτος, στο Παρίσι τον Ιανουάριο, στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο, στη Στουτγκάρδη τον Μάιο και στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ISISΙΡΑΚΜΟΣΟΥΛΗΠΑΡΙΣΙΣΥΡΙΑ

Related Posts

Τραμπ
Uncategorized

Τραμπ και φον ντερ Λάιεν είχαν καλή τηλεφωνική επικοινωνία για τη συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ: «Σημειώνεται ικανοποιητική πρόοδος»

08/05/2026 - 10:42
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Πληροφορίες για ατύχημα του τραγουδιστή στο σπίτι του - «Χτύπησε στο κεφάλι»

Η διαδρομή των 6 UFO που καταγράφηκαν στην Ελλάδα: Βίντεο από τους απότομους ελιγμούς σε Αιγαίο και ξηρά

Γη της ελιάς - spoiler: Αγωνία για την υγεία του Στάθη - Οι εξετάσεις που ταράζουν τον Στέφανο

Σοφία Αρβανίτη: Δεν ήθελα να καταλήξω στη φυλακή, δούλεψα και με κάποια ονόματα της «εθνικής οδού»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert