ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016: Τι ΔΕΝ είπε ο Τσίπρας για τις Ένοπλες Δυνάμεις

 Την τυπική δήλωση με ευχολόγια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από δυο ώρες ενημέρωση που του έγινε κατά τη διάρκεια της Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016.

Ο πρωθυπουργός ακολουθώντας την πεπατημένη προηγούμενων πρωθυπουργών έκανε λόγο για το «υψηλό αίσθημα ευθύνης των στελεχών» και για την ευθύνη της πολιτείας.

Ο πρωθυπουργός προτίμησε να μην κάνει αναφορά στα κυρίαρχα – για τους στρατιωτικούς και για τα Σώματα Ασφαλείας θέματα, την ώρα που:

ΔΕΙΤΕ τις μειώσεις που θα υποστούν οι στρατιωτικοί ανά βαθμό από 1/1/2017

Η αλήθεια για τα ισοδύναμα που δεν νομοθετήθηκαν – Πόσα χάνουν τα στελέχη – ΠΙΝΑΚΕΣ

Σε ισχύ τέθηκε από το περασμένο Σάββατο η διάταξη του νόμου 4389/2016 που ορίζει το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια, για το 2017 και το 2018.


Ο πρωθυπουργός έχασε την μοναδική ίσως ευκαιρία να έχει επαφή με τα στελέχη και να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση αντί να αποφεύγει να συμμορφωθεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως άλλωστε οφείλει να πράξει, επιχειρεί να φέρει νέο μισθολόγιο για να παρακάμψει ακριβώς αυτές τις αποφάσεις.

Έχασε επίσης την ευκαιρία να εξηγήσει στη νέα γενιά, σε όσους δηλαδή θέλουν να εισαχθούν στις στρατιωτικές Σχολές, γιατί το μέλλον τους προβλέπεται δυσοίωνο, καθώς είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις περικοπές, χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα να αντιδράσουν.

Όπως προκύπτει από όσα έχει υποστηρίξει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), υπάρχει μια μεθόδευση ώστε να γίνουν μειώσεις στα στελέχη που ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Μετά την πρόσφατη συνάντησή της με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, η ΠΟΕΣ ανακοίνωσε ότι θα γίνουν μειώσεις -ελάχιστες αναφέρει η ανακοίνωση, αλλά αυτό είναι υπό αμφισβήτηση– σε σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών. Εάν αυτό συμβεί, θα είναι ένα μεγάλο λάθος καθώς ουσιαστικά «τσεκουρώνει τη νέα γενιά, ήδη από το ξεκίνημά της.

Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι η ακόλουθη:

«Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της Διακλαδικής Άσκησης «Παρμενίων 2016». Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω όλους εσάς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, άνδρες και γυναίκες, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατεύσιμους όλων των κλάδων, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης, με το οποίο ανταποκρίνεστε στα καθήκοντά σας και εκπληρώνετε επιτυχώς την αποστολή σας.

Ακόμη και σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα μας, όπως αυτή που διανύουμε, το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εγγυάται την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Τόσο, εμείς, η πολιτική ηγεσία όσο και η φυσική σας ηγεσία έχουμε πλήρη συνείδηση της ευθύνης που μας αναλογεί απέναντί σας, και μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μεριμνούμε κάθε στιγμή προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες σας».