ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017: Μηχανικό πρόβλημα σε F-16

Πρώτη Δημοσίευση – 2017-10-04 17:14:25
Τελευταία Ενημέρωση – 2017-10-04 18:14:25


F-16 που συμμετέχει στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος F-16 που συμμετέχει στην άσκηση παρουσίασε ένδειξη βλάβης και ο πιλότος προσγειώθηκε ασφαλής στην Κάρπαθο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διέκοψε την συνεδρίαση στην επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων όταν έμαθε για το συμβάν.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν οτι το ελληνικό F-16 βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή εκείνη την στιγμή καθώς η τουρκική πολεμική Αεροπορία έχει αυξήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο λόγω της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ. Χθες τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 65 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ και παραβάσεις Κ.Ε.Κ. Μάλιστα η τουρκική αεροπορία φαίνεται να επικεντρώνεται στη Ρόδο καθώς αύριο ειναι προγραμματισμένη ευρεία κλίμακας αποβατική ενέργεια στο νησί στο πλαίσιο του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ. 

Η άσκηση Παρμενίων 2017, πρόκειται για Εθνική διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου 2017 στο πεδίο βολής ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ στον Έβρο.

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Ποιος ο σκοπός της άσκησης Παρμενίων 2017 ΕΔΩ