ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017: Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ΕΔ προς πάσα κατεύθυνση

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017: ¨»Είμαστε υπερήφανοι. Έχουμε τη θέληση, τη δύναμη και τα μέσα να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ,ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις προς πάσα κατεύθυση στο πλαίσιο της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ. Σήμερα 6 Οκτωβρίου 2017 είναι η τελική φάση της Άσκησης Παρμενίων η οποία διεξάγεται στο πεδίο βολής ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ στον Έβρο. 

Σημειώνεται ότι η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Το onalert.gr εξασφάλισε μερικά εντυπωσιακά πλάνα από την τελική φάση της άσκησης τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:


Φωτογραφία : Το μήνυμα της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ


Φωτογραφία: Το πρόγραμμα διεξαγωγής της ‘Ασκησης




Φωτογραφίες:
Πλάνα βολές που πραγματοποίησαν Mirage και F16







Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της άσκσης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ η τουρκική προκλητικότητα παραμένει αμείωτη. Χθες 5 Οκτωβρίου 2017, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στο FIR Aθηνών. Συγκεκριμένα τα μαχητικά στις 10:45 και πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω απο το Φαρμακονήσι στα 24.000 πόδια και ακολούθως εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:48.

Αξίζει να πούμε οτι τα τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν ανατολικά Ρόδου αναχαιτιστήκαν απο αεροσκάφη της ΠΑ, βγήκαν, και στην συνέχεια εκτέλεσαν επανείσοδο πραγματοποιώντας την υπέρπτηση πάνω απο το Φαρμακονήσι.

 Περισσότερα για τις παραβιάσεις που σημειώθηκαν χθες μπορείτε να διαβάστε ΕΔΩ.

 

Βίντεο: Eπιθετικά ελιπόπτερα βάλλουν με πραγματικά πυρά εναντίον εχθρικού στόχου στο πλαίσιο της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ