Περιοδεία Καμμένου και βουλευτών στα ακριτικά νησιά – ΦΩΤΟ

Της Ιωάννας Ηλιάδη 

Υπο τους ήχους τουρκικών και ελληνικών μαχητικών βουλευτές της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της βουλής επισκέπτονται σήμερα τα νησιά Καστελόριζο, Στρογγυλη και Ρω.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας μαζι με εννέα βουλευτές απο το ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και Χρυσή Αυγή συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, κ. Τελλίδη προσγειώθηκαν αρχικά στη νήσο Ρω οπου τελέστηκε μνημόσυνο στον ταφο της «Κυράς της Ρω» κατα κόσμον Δέσποινας Αχλαδιώτη.
Ακολούθησε επίσκεψη στη νησο Στρογγυλη ενω η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με επισκεψη στο Καστελόριζο οπου θα εχουν επαφές με κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε δήλωσή του, ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι η Βουλή και ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τιμά όλο το προσωπικό και ότι οι σκέψεις τους είναι δίπλα τους.

Στη συνέχεια οι κ. υπουργοί και οι βουλευτές θα επισκεφθούν το Καστελόριζο όπου θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση.

Στην περιοχή διεξάγονται δυο μεγάλες ασκήσεις: H κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου με την ονομασία «Μέδουσα». Το κεντρικό σκέλος των επιχειρήσεων που θα γίνουν στα αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει από την Τρίτη μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου. Καθώς και μια τουρκική άσκηση με αποτελεσμα να υπάρχει κίνηση μαχητικών πανω απο τα νησιά.