Ποιός είναι ο χαρακτήρας ενός στρατιώτη;

Δεν είναι κάποιο μυστικό οτι το πεδίο της μάχης μπορεί να αφήσει τους βετεράνους με βαθιά τραύματα που επηρεάζουν την ικανότητά τους να λειτουργούν στην καθημερινότητα. Σύμφωνα με έρευνες η θητεία ακόμη και χωρίς να λαμβάνει μερος ο στρατιώτης σε κάποιο πόλεμο συνεχίζει να εχει μια μικρή επιδραση στον χαρακτήρα του στρατιώτη.

Οι μελέτες επιβεβαιώνουν όμως οτι ο στρατός προσελκύει ενα συγκεκριμένο είδος ανδρα. Προσελκύει δηάδή αυτους που ειναι λιγότερο νευρωτικοί, που ανησυχούν λιγότερο και που δεν αναζητούν νέες εμπειρίες. Αυτοι λοιπόν που αναζητούν μια καριέρα στον στρατό όπως έχει διαπιστώση η μελέτη του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ειναι πιο επιθετικοί, ειναι ανταγωνιστικοί και λιγότερο συνεργάσιμοι και ενδιαφέρονται λιγότερο για τα συναισθήματα των άλλων.

Σε αντίθεση με τη μελέτη του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον οι Ιάπωνες πιστευουν οτι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου διαμορφώνεται όμως απο τον τυπο αίματος του και όχι απο τον χαρακτήρα του. Εαν αυτο αποδειχτεί σωστό τοτε όλοι οι στρατιώτικοι θα έπρεπε να ανοίκουν σε μια ομάδα αίματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ iatropedia ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΣ.