Πόσο γουρούνια είμαστε;

 Μερικά κύτταρα χοίρου, μια χειρουργική επέμβαση και αυστηρή καθημερινή άσκηση : Αυτα είναι τα τρία ‘συστατικά’ που χρειάζονται οι ασθενείς για να δημιουργήσουν εκ νέου, καινουργιους μυεις, και όλο αυτο ειναι μια ευγενική προσφορά του Πενταγώνου! Επιστήμονες στο Πεντάγωνο ήδη χρησιμοποιούν την τεχνολογία για την ανάπλαση ανθρωπίνων μυών..

Η ερευνητική ομάδα, στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο. Αυτο σημαίνει οτι χιλιάδες στρατιώτες που κατά τη διάρκεια πολέμων τα τελευταία δεκα χρόνια έχουν υποστεί σημαντική απώλεια μυϊκού ιστού μπορούν να ξεπεράσουν καταστροφικά τραύματα – χρόνιο πόνο, αναπηρία και ακόμη και τον κίνδυνο ακρωτηριασμού – και ετσι να έχουν τουλάχιστον 25% βελτίωση. Για τους απλούς πολίτες, τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει τέτοιου τύπου επέμβαση είναι ανυπολόγιστα.

Η πραγματικότητα είναι πάντως πως οι ομοιότητες ανάμεσα στον χοίρο και τον άνθρωπο είναι πάρα πολλές. Και δεν αναφερόμαστε σε συμπεριφορές (που και σε αυτόν τον τομέα πολλοί άνθρωποι έχουν συμπεριφορές γουρουνιού), αλλά μιλάμε για ομοιότητες γενετικές, που οι επιστήμονες θα μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιήσουν προς όφελος μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΣΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ iatropedia