Πρέβεζα: Βρέθηκε χειροβομβίδα απο τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Χειροβομβίδα η οποία βρισκόταν μέσα σε χαντάκι, αποκάλυψαν οι εργασίες καθαρισμού.

Πρέβεζα: Βρέθηκε χειροβομβίδα απο τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χειροβομβίδα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία βρισκόταν μέσα σε χαντάκι, αποκάλυψαν οι εργασίες καθαρισμού, που πραγματοποιούσε ο δήμος Πρέβεζας, στον οικισμό της Νέας Σαμψούντας.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομία και η περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας. Σε λίγο, αναμένονται πυροτεχνουργοί του Στρατού, για να την εξουδετερώσουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ηλικιωμένων, στο σημείο όπου βρέθηκε η χειροβομβίδα, το 1940 λειτουργούσαν αποθήκες πολεμικού υλικού.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΟΠ - Ρόδος - χειροβομβίδα
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τραγωδία στη Ρόδο: Πού επικεντρώνεται η έρευνα για την μοιραία έκρηξη της αμυντικής χειροβομβίδας

Το γεγονός ότι ο 39χρονος έχει ακρωτηριαστεί στο δεξί του χέρι παραπέμπει πιθανότατα στο ενδεχόμενο να κρατούσε τη χειροβομβίδα τη στιγμή της έκρηξης.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ρόδος: ΕΠΟΠ τα θύματα της έκρηξης χειροβομβίδας στο πεδίο βολής – Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Ένας 19χρονος στρατιώτης ΕΠΟΠ είναι ο νεκρός μετά την έκρηξη χειροβομβίδας στο πεδίο βολής της Ρόδου, ενώ ο βαριά τραυματίας είναι ένας 39χρονος επιλοχίας ΕΠΟΠ.

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πανικός στην Γκρενόμπλ – Ένοπλος έριξε χειροβομβίδα σε μπαρ, 12 τραυματίες [vid]

Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας στη συνοικία του Ολυμπιακού Χωριού, στην οποία δίνουν γενικά προτεραιότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας, στο νότιο τμήμα της Γκρενόμπλ.