Προβλήματα με κοριούς; Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε

Με αφορμή το πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που εντοπίζεται στα υπόγεια του και που όπως λένε πηγές ειναι αφόρητη πλέον η κατάσταση διαβάστε τι πρέπει να κάνετε εαν σας τύχει κι εσας μια τέτοια περίπτωση.

Τα δήγματα και τα τσιμπήματα εντόμων, και στη συγκεκριμένη περίπτωση κοριών, μπορεί να προκαλέσουν τοπικό ερεθισμό στο δέρμα, που συνήθως υποχωρεί μετά από μια ημέρα χωρίς φαρμακευτική θεραπεία.

Οι κοριοί έρχονται συνήθως στο χώρο μας μέσω ταξιδιωτών, καθώς μεταφέρονται κυρίως με τις αποσκευές, τα ρούχα, τα υφάσματα. Συχνός τρόπος εξάπλωσης είναι και τα μεταχειρισμένα τα έπιπλα. Γι αυτό το λόγο μπορεί να βρεθεί παντού όπου γίνεται μεταφορά ρούχων και αποσκευών όπως σε σπίτια, νοσοκομεία, στρατώνες, κατασκηνώσεις, ακόμα και στο καλύτερο ξενοδοχείο.

Εαν σας εχουν τσιμπήσει, αυτο που κυρίως πρέπει να κάνετε είναι να ανακουφίσετε την ενοχλητική φαγούρα. Για τα τσιμπήματα κοριών (όπως και άλλων εντόμων) ενδείκνυται η επάλειψη με λοσιόν καλαμίνης στο δέρμα, εκτός από την περιοχή των ματιών και των γεννητικών οργάνων.
Σε αντίθεση με πολλά άλλα παράσιτα και έντομα, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να αποδεικνύει ότι οι κοριοί μπορούν να γίνουν φορείς επιβλαβών ασθενειών. Από την άλλη, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι τα έντομα αυτά μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες και το άσθμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κορίοι και τα τσιμπήματα τους, με εξάιρεση τα άτομα που μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργίες, είναι περισσότερο «ψυχολογική ανησυχία» παρά σωματική.

Ωστόσο, όσο αφορά την απαλλαγή των κοριών, δυστυχώς δεν πρέπει να επιχειρήσετε τίποτα μόνοι σας. Η δουλειά αυτη ειναι μόνο για τους ειδικούς!
Αλλα η πικρή αλήθεια, για το Επιτελέιο Αεροπορίας και για όσους μπορει να αντιμετωπίζουν ενα τέτοιο πρόβλημα, είναι ότι αναπαράγονται πολύ γρήγορα, και μπορούν να ζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα… !

Διαβάστε εδω: Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα τσιμπήματα εντόμων