Οινούσσες: Συγκλονίζει ο Έλληνας ψαράς που ήθελαν να συλλάβουν οι Τούρκοι

Πρώτη Δημοσίευση: 2016-04-29 17:07:42
Τελευταία Ενημέρωση: 2016-04-29 21:07:42 

Πολλαπλά τα σοβαρά επεισόδια σε αέρα και θάλασσα. Κάθε λίγες ώρες η Τουρκία κάνει μια νέα πρόκληση. Το μεσημέρι στη μια και μισή σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε έλληνα ψαρά στις Οινούσσες, λέγοντάς του πως είναι σε τουρκικά ύδατα.

Ο ψαράς αρνήθηκε να φύγει.

Τότε πλησίασε η κανονιοφόρος «ΚΡΑΤΑΙΟΣ» που είπε στην ακταιωρό να εγκαταλείψει τα ελληνικά ύδατα. Η ακταιωρός απομακρύνθηκε από τον ψαρά αλλά παρέμεινε στα ελληνικά ύδατα. Ο Ψαράς ψάρεψε μια ώρα και μετά έφυγε, οπότε έφυγε και η ακταιωρός από τα ελληνικά ύδατα.

Ο Έλληνας ψαρας που απειλήθηκε να συλληφθεί απο τους Τούρκους μιλάει στο Newsit και τον ρεπόρτερ Μίλτο Σακελλάρη και η μαρτυρία του είναι κυριολεκτικά συγκλονιστική.
Πρόκειται για τον ψαρά του αλιευτικού «Άγιος Δημήτριος», ο κ. Στέφανιος Δημίδης, ο οποίος απειλήθηκε να συλληφθεί από τουρκικό πλοίο της ακτοφυλακής. Όπως περιγραφει αποκλειστικά στο Newsit, το τουρκικό πλοίο τους ζήτησε δυο (!) και όχι μια φορά να απομακρυνθούν από το σημείο που ήταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων (1,5 μίλι απο το νησί) και ψάρευαν.
Παράλληλα αποκαλύπτει στο Newsit πως την ώρα που τους απειλούσαν με σύλληψη, ακόμη ένα τουρκικό πλοίο έμπαινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Μας πλησιασαν μπήκαν μπροστά μας και μας σταμάτησαν. Ήθελαν να μπούνε μέσα στο πλοίο δεν ξέρω. Τι να πω. Δεν ξέρω τι ήθελαν. Εμείς φωνάξαμε το λιμενικό και μετά ήρθε το πολεμικό ναυτικό», λέει χαρακτηριστικά στο Newsit ο Έλληνας ψαράς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις δηλώσεις