Προσφυγικό: Τι είπε στη Βουλή ο ΑΝΥΕΘΑ για το προσωπικό στα κέντρα φιλοξενίας

 Σημαντικά στοιχεία για την παρεχόμενη ιατρική περίθαλψη στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Σχιστό έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, στο Σχιστό την ευθύνη της υγειονομικής υποστήριξης έχει αναλάβει η Πολεμική Αεροπορία, η οποία έχει διαθέσει γιατρούς, νοσηλευτές, κτηνίατρο και οδηγό ασθενοφόρου σε 24ωρη υπηρεσία.

Ο στρατιωτικός γιατρός και ο κτηνίατρος επιβλέπουν το χώρο και τη λειτουργία των ιατρείων ενώ λαμβάνουν δέιγματα για να κάνουν ελέγχους στο νερό και τα τρόφιμα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Βίτσα έχουν γίνει 111 έλεγχοι του νερού και 47 έλεγχοι τροφίμων στα στρατιωτικά εργαστήρια.

Το στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α και Β, της διφθερίτιδας και του τετάνου, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό έχει εμβολιαστεί κατά της διφθερίτιδας και του τετάνου.

Συνολικά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έχουν εμβολιαστεί 204 στελέχη που κάνουν υπηρεσίες στο Σχιστό.

Τέλος ο κ. Βίτσας αναφέρει πως έχουν εξασφαλιστεί σχεδόν 24 εκατομμύρια από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης της ΕΕ, αλά δεν αναφέρει εάν έχουν εκταμιευτεί.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την απάντηση είναι το μέγιστο που μπορούν να λάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Μένει βέβαια να δούμε πόσα έχουν ξοδέψει κάτι το οποίο δεν αναφέρεται στην απάντηση.

Δείτε τα στοιχεία που παραθέτει στην απάντησή του