Πτώση ελικοπτέρου στον Σχινιά – Δύο Νεκροί

Πρώτη Δημοσίευση – 2017-06-23 10:18:14
Τελευταία Ενημέρωση – 2017-06-23 11:04:14



Συναγερμός έχει σημάνει σε Πυροσβεστική και Αστυνομία απο πτώση ελικοπτέρου στον Σχινιά. Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο από τους τρεις επβαίνοντες του ελικοπτέρου που έπεσε στην περιοχή του Σχινιά λίγο πριν τις 10:00. Το Πολεμικό Ναυτικό συνέδραμε στην επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο ετοιμότητος τύπου S70B.

Το ψεκαστικό ελικόπτερο εκτελούσε ψεκασμούς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχινιά, έχασε απότομα ύψος και έπεσε σε βαλτώδη περιοχή κατά τη διάρκεια ψεκασμού.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με εννέα οχήματα και 27 άνδρες.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν ως το κουφάρι του ελικοπτέρου και να προσεγγίσουν τους δύο που είχαν εγκλωβιστεί.
Δυστυχώς οι δυο άνδρες δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να τους σώσουν σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr.

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ενός φύλακα στην περιοχή του Σχινιά. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν πριν από λίγο από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ. Ο τρίτος επιβάτης, είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου.

Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του, και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.
Το ελικόπτερο ειναι ιδιωτικής εταιρείας.

Το Πολεμκό Ναυτικό συνέδραμε στην επιχείρηση με ελικόπτερο ετοιμότητος τύπου S70B, Aegean Hawk κι ένα δύτη μετα απο αίτημα του ΕΚΣΕΔ. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) συντονίζει την επιχειρηση.