Ρομάν Πολάνσκι: Νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί


Τα πρώτα δύσκολα χρόνια της ζωής του Ρομάν Πολάνσκι εξιστορεί νέο ντοκιμαντέρ, στο οποίο εμφανίζεται και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.
«Η χειρότερη οδύνη από όλες ήταν το γεγονός ότι έπρεπε να ζήσω χωρίς τους γονείς μου. Πρώτα πήραν την μητέρα μου και μετά τον πατέρα μου» είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι σχετικά με την τραγική εμπειρία που είχε ως παιδί όταν οι Ναζί κρατούσαν αυτόν και την οικογένεια του.

Όταν ήταν παιδί ο 84χρονος Ρομάν Πολάνσκι κρατήθηκε από τους Ναζί και τελικά απέδρασε με τη βοήθεια του πατέρα του. Η μητέρα του μεταφέρθηκε στο Άουσβιτς, όπου και δολοφονήθηκε, ενώ λίγο αργότερα ο πατέρας του τον βοήθησε να δραπετεύσει από εκεί κι έτσι σώθηκε.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής ο Πολάνσκι βρίσκεται στην Κρακοβία για να δει το γκέτο στο οποίο κρατούνταν όταν ήταν παιδί από τους Ναζί.
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ρομάν Πολάνσκι επισκέπτεται την Πολωνία από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε την περασμένη χρονιά να τον εκδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έχει καταδικαστεί από το 1977 για υπόθεση παραπλάνησης 13χρονης.

Ο σκηνοθέτης επισκέφθηκε και το χωριό Γουισόκα, όπου κρυβόταν αφού δραπέτευσε από το γκέτο της Κρακοβίας. Μαζί του ήταν ο φωτογράφος και φίλος του Ρίσαρντ Χόροβιτς, ο οποίος είναι από τους πιο νέους ανθρώπους που επιβίωσαν από το Ολοκαύτωμα. Οι δυό τους είναι φίλοι από την εποχή που ζούσαν μαζί στο γκέτο. Η ταινία θα επικεντρωθεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στα χρόνοα που οι δύο φίλοι έζησαν στο Γκέτο, ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί το πότε θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με το hollywoodreporter.com.

Ο σκηνοθέτης, που έλαβε βραβείο Όσκαρ για την ταινία “Ο πιανίστας”, πέρασε δύο μήνες στη φυλακή στην Ελβετία και στη συνέχεια οκτώ μήνες σε κατ΄οίκον περιορισμό στο σαλέ του στο Γκστάαντ, μετά τη σύλληψή του στη Ζυρίχη το 2009, βάσει ενός διεθνούς εντάλματος σύλληψης της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Ο Πολάνσκι, που έκλεισε τα 84 χθες, κατηγορείται επίσης ότι είχε δώσει ναρκωτικά στη Σαμάνθα Γκάιμερ και τη βίασε στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον στο Λος Άντζελες το 1977, ενώ ο ηθοποιός απουσίαζε σε ταξίδι. μεταξύ άλλων σοβαρών κατηγοριών για βιασμούς ανηλίκων… 

Mε πληροφορίες από hollywoodreporter.com thereel.scroll.in