Σαρίδης: Άμεση απόσυρση τουρκικών στρατευμάτων από Αιγαίο και Μεσόγειο

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με την οποία ζητά να καταγγελθεί η τουρκική παρουσία στο ΝΑΤΟ και να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις από το Αιγαίο, την Κύπρο και τη Μεσόγειο, ως αναξιόπιστες, κατέθεσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης.

Στην ερώτησή του ο κ. Σαρίδης αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποδεδειγμένα πλέον αναξιόπιστες. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει να καλεί τους Τούρκους πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους καθώς ο στρατιωτικός κίνδυνος δεν έχει περάσει.

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη για την αυτοπροστασία της να ζητήσει στο πλαίσιο της Συμμαχίας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ την άμεση απόσυρση όλων των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αιγαίο, την Κύπρο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα οφείλει να απαιτήσει από την Τουρκία να μαζεψει πίσω στα λιμάνια της όλα τα πολεμικά της πλοία, να προσγειώσει όλα της τα πολεμικά αεροσκάφη, να ξεχάσει κάθε περίπτωση να της επιτραπεί η διεξαγωγή ασκήσεων στο Αιγαίο, να της αφαιρεθεί η δυνατότητα να προχωρά σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Μεσόγειο, να αποσύρει τα στρατεύματα της από την κατεχόμενη Κύπρο.

Παράλληλα πρέπει να επιδιώξουμε την αναθεώρηση του ρόλου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο πλαίσιο της λειτουργίας της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Σε ποιές ενέργειες -εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ- προτίθεστε να προβείτε, ώστε να αποσυρθούν όλες οι αναξιόπιστες και δυνητικά επικίνδυνες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις από το Αιγαίο, την Κύπρο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο;