Σαρίδης καλεί Καμμένο να αλλάξει το νόμο για τον «χακί» συνδικαλισμό

Γράφει ο Ιωάννης Σαρίδης

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

 Η ανάγκη για αλλαγές στον τρόπο εφαρμογής του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι τεράστια και την έχω επισημάνει πολλές φορές.

Η προχειρότητα της Κυβέρνησης στον τρόπο που νομοθετεί, τιμωρήθηκε ήδη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Η ίδια προχειρότητα επέτρεψε τον περασμένο Ιούλιο, σε ανύποπτο χρόνο και αιφνιδιάζοντας το Κοινοβούλιο, την «εισβολή και την επιβολή» της τροπολογίας ΣΥΡΙΖΑ για τον συνδικαλισμό στο Στράτευμα.

Και ενώ το πρόβλημα της Κυβέρνησης, που δημιουργήθηκε από την προχειρότητα της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης των Ελλήνων σε κρίσιμες εθνικά στιγμές (ολοκλήρωση συζητήσεων για το Κυπριακό, τρίτος Τουρκικός αναθεωρητισμός, ενίσχυση εθνικιστών στην Αλβανία και τα Σκόπια, ΑΟΖ κλπ), την ίδια ώρα η ίδια αυτή προχειρότητα επέτρεψε τον διχασμό ανάμεσα σε εν ενεργεία στρατιωτικούς σε βαθμό μάλιστα, που να κυκλοφορούν τα προσωπικά τους δεδομένα στο Διαδίκτυο στο πλαίσιο ανταλλαγής εξωδίκων!

Καλώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κύριο Πάνο Καμμένο να πάρει πρωτοβουλία και να βρει τρόπο να διορθώσει άμεσα την προχειρότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμάμαι καλά, πως η διάταξη περί συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις ήρθε εμβόλιμα και αιφνιδιαστικά με τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κατά τα άλλα πολύ καλό νομοσχέδιο του κυρίου Καμμένου.

Ήδη από τότε και με έντονο τρόπο ρωτάγαμε, όσοι ανησυχούσαμε για αυτά που μπορεί να συμβούν, γιατί προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει με αυτό τον άτσαλο τρόπο μια τόσο ουσιαστική αλλαγή στην ζωή των υπηρετούντων την Πατρίδα.​