OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Σεισμός στην Κω: Το νησί μετρά τις πληγές του με τις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα – ΦΩΤΟ

21/07/2017 - 13:58
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιμέτωπη με μία τραγωδία που έφερε ο φονικός σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα βρίσκεται η Κως με τις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ο φονικός σεισμός των 6,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα στη 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής 21.07.2017 στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους, έναν 27χρονο Σουηδός και ένας 39χρονο Τούρκος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, τρόμο προκαλεί και η δήλωση του Τούρκου σεισμολόγου Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν, που δήλωσε ότι ο σεισμός που αναστάτωσε Ελλάδα και Τουρκία τα ξημερώματα είχε ισχύ όσο 3-4 ατομικές βόμβες. 

Το λιμάνι του νησιού άνοιξε στα δυο και η Πλατεία χωρίστηκε στη μέση ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε τσουνάμι σχεδόν ενός μέτρο. Σημειώνεται επίσης ότι όπως ήδη είναι γνωστό το λιμάνι είναι κλειστό αλλά λειτουργεί το αεροδρόμιο. Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που πολλά από τα περιστατικά τραυματισμών προέκυψαν λόγω του πανικού.

Όλες οι εξελίξεις για τον σεισμό στην Κω στο newsit.gr

Τι ανέλαβαν οι Ενόπλες Δυνάμεις μετά το σεισμό στο νησί

Όπως έχει ήδη τονίσει το onalert.gr ένα C130 απογειώθηκε στις 4.40 το πρωί το οποίο μετέφερε δυνάμεις της ΕΜΑΚ στο νησί, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη με 11 άτομα συνοδεία μεταξύ των οποίων και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Aναλυτικότερα, σύμφωνα πληροφορίες το C-130 απογειώθηκε στις 04:40 από την 112 Πτέρυγα Μάχης και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της ΚΩ στις 05:37 και μετέφερε 15 άτομα προσωπικό της 1ης ΕΜΑΚ , δύο σκύλους καθώς και 20 φορεία και άλλα υλικά. Στο αεροσκάφος επέβαινε επίσης και το κάτωθι προσωπικό:

1. ΤΟΣΚΑΣ ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ
2. ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
3. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΝΤΗΣ ΓΡ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
4.ΛΕΚΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ
5. ΚΑΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΓΠΠ
6. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7. ΠΑΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8. ΖΑΓΚΑ ΕΙΡΗΝΗ
9. ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Όσον αφορά το C-27 που απογειώθηκε στις 06:01 και αυτό από την 112ΠΜ, μετέφερε ιατρικό προσωπικό και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κω στις 06:44.

Στη συνέχεια το C-27 απογειώθηκε στις 09:18 από την Κω μεταφέροντας γιατρούς ιατρικά υλικά και 4 τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, όπου και προσγειώθηκε στις 09:50. Ακολούθως θα μετέβαινε πάλι στην Κω από όπου και θα παραλάμβανε άλλους δύο τραυματίες προκειμένου εκ νέου να τους μεταφέρει στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Οι 15 άνδρες της ΕΜΑΚ μαζί με δύο σκύλους βρίσκονται στο νησί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί, που είναι 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Ακόμα ελικόπτερο Chinook του Στρατού Ξηράς που έφθασε από την Ρόδο βρίσκεται και αυτό στη διάθεση των Αρχών για μεταφορά τραυματιών στο νοσοκομείο της Ρόδου ή της Κρήτης.

Έχει ενεργοποιηθεί η 80 ΑΔΤΕ, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν έχουν επηρεαστεί απο τον σεισμό και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίκονται σε ετοιμότητα στα πλαίσια του σχεδίου Ξενοκράτης.

Σε ετοιμότητα και η Μονάδα Διαχείρησης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών από τις πρώτες πρωινές ώρες, με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου να προβέι σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλες τις αρμόδιες Αρχές, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη μεριμνήσει για την ειδοποίηση των ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα για τις περιπτώσεις θανάτου ή τραυματισμού ξένων υπηκόων, ενώ διευκολύνει την επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες ελληνικές Αρχές των εδώ διπλωματικών και προξενικών Αρχών ξένων χωρών για την παροχή προξενικής αρωγής στους υπηκόους τους.

12:00 Ανακοίνωση της Fraport για το αεροδρόμιο

Με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα την Παρασκευή, 21.07.17 η Fraport Greece ενημερώνει ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια για επιβάτες και πτήσεις.

Η εταιρία προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και πτήσεων και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου. Έχει ελεγχθεί διεξοδικά ο διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης καθώς και όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις για τυχόν ζημιές. Επισημαίνεται ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές, ενώ στους χώρους που σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές πραγματοποιείται ήδη καθαρισμός και αποκατάσταση. Όλοι οι άνθρωποι της Fraport Greece εργάζονται εντατικά προκειμένου το αεροδρόμιο να είναι σε θέση να υποστηρίξει πλήρως όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των εθνικών φορέων διαχείρισης κρίσεων.

Αναφορικά με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες και tour operators προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τον προγραμματισμό των πτήσεων τους.

11:39 Η κατάσταση των τραυματιών

«Από τους 100 τραυματίες, οι 78 ήταν επιπόλαιοι τραυματισμοί. Από τους 22 που έχριζαν περαιτέρω διερεύνησης, οι έξι αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά. Είναι βαριά περιστατικά. Δεν κινδυνεύει όμως η ζωή τους.

Δυο εξ αυτών υπέστησαν ανεπανόρθωτες βλάβες: ο ένας από την καταπλάκωση ακρωτηριασμό ποδιών και ο άλλος έχει χάσει το δεξί του μάτι», είπε στον Alpha 989 o Νεκτάριος Γεωργαντής, Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Κω.

10:44 Στην Κρήτη 4 από τους σοβαρά τραυματίες

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί η επιχείρηση αερομεταφοράς, στην Κρήτη, τεσσάρων ατόμων που τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε την Κω.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C 130 από το σεισμόπληκτο νησί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», απ΄ όπου τους παρέλαβαν μονάδες του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τους τραυματίες, ένας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος, δύο φέρουν κατάγματα και ένας τραύμα στο κεφάλι
Από νωρίς το πρωί είναι επί ποδός το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εφημερεύει, όσο και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Τάσος Τασσόπουλος, το νοσοκομείο είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες.

10:37 Επικοινωνία Παυλόπουλου με τον δήμαρχο Κω

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Κώ κ. Γ. Κυρίτση και του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα του σεισμού και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω μετά τον σεισμό και ιδίως για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι και στον Μητροπολιτικό Ναό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κ. Δήμαρχο ότι οι υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, βεβαίως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, βρίσκονται στην διάθεσή του καθώς και στην διάθεση των αρμόδιων αρχών

Συνεχής ενημέρωση στο newsit.gr

 

Tags: C-130C-27ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΣΙΝΟΥΚ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Λαβρόφ: «Η Δύση υποστηρίζει τη γενοκτονία στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία»

NATO: Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δηλώνει σίγουρος για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία

Stinger: Η Ταϊβάν παρέλαβε την πρώτη παρτίδα πυραύλων αεράμυνας από τις ΗΠΑ

Κίνα: Επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού του εθνικού συστήματος ασφαλείας ζήτησε ο Σι Τζινπίνγκ

Γαλλία: «Η ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου και οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την Τουρκία»

Πούτιν: «Η επίθεση με drones στην Μόσχα στόχευε πολιτικούς στόχους» – H Ρωσία ετοιμάζεται να απαντήσει

Κόσοβο: Tο NATO αναπτύσσει πρόσθετες δυνάμεις μετά τις συγκρούσεις με τους Σέρβους διαδηλωτές

Hellfire: Υπογράφηκε η συμφωνία για την προμήθεια πυραύλων που θα εξοπλίσουν τα πολωνικά ελικόπτερα AW149 και Apache

Top News

Τι μπορείτε να βάλετε στη διατροφή σας για να πάρετε βιταμίνη Β12

Εκλογές 2023 - Άκης Σκέρτσος: Οι δύο νέοι «μαρτυριάρηδες» -του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά- αποκάλυψαν τρία μέτρα

Τράπεζα Θεμάτων: «Μελετημένη και οργανωμένη η επίθεση των χάκερς» δηλώνει σύμβουλος ασφαλείας πληροφορικής στο newsit.gr

Εκλογές 2023: Βρέθηκε ο σάκος με τα ψηφοδέλτια που είχε ξεχάσει δικαστική αντιπρόσωπος στην Πολίχνη

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert