Φραγκούλης Φράγκος: «Η Μακεδονία θα παραμείνει ελληνική – Απαιτούμε καθαρό δημοψήφισμα»

Πρώτη δημοσίευση: 2018-01-21 13:20:52
Tελευταία ενημέρωση: 2018-01-21 18:20:52

Σημαίες, συνθήματα, «παλμός» και πλήθος κόσμου με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  Πεντακόσια πούλμαν από όλη την Ελλάδα έφτασαν στη συμπρωτεύουσα.  Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, που ξεκίνησε στις 14:00. Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι πάνω από 500.000 άνθρωποι συμμετείχαν δυναμικά στο συλλαλητήριο. Hχηρό και το μήνυμα του επίτιμου ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος ήταν  ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο Συλλαλητήριο και που πάρά την φαρυγγίτιδα που τον ταλαιπρωρεί φώναξε:  «Η Μακεδονία θα παραμείνει ελληνική – Απαιτούμε καθαρό δημοψήφισμα». Το πλήθος τον αποθέωσε με συνθήματα.

Σημειώνεται ότι όπως μετέδωσε το thestival.gr, άνθρωποι κυρίως από τη Μακεδονία αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας κατέφτασαν με κάθε τρόπο στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους γείτονές μας, για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. Ελληνικές σημαίες ανέμισαν, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες διαδήλωσαν φορώντας παραδοσιακές στολές και χορεύοντας υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών. 

Όλες οι εξελίξεις live στο newsit.gr 

Αξίζει να σημειωθεί  ότι πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο σύμφωνα με πλήροφορίες από το thestival.gr περίπου δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου.
 
Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έκαψαν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα κορίτσια, οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν μαζί τους και μάλιστα ένας πολίτης καταγγέλλει τον από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Ακολουθούν οι τελευταίες εξελίξεις από το Συλλαλητήριο.

17:45 
 Έβρισαν και χτύπησαν τον Κώστα Ζουράρι στο συλλαλητήριο Επεισόδια με θύμα τον Κώστα Ζουράρι στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρωμένοι έβρισαν και χτύπησαν τον πρώην υφυπουργό.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Ο Κεντρικός ομιλητής Επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος έστελε ηχηρά μηνύματα από από το συλλαλητήριο: «Η Μακεδονία θα παραμείνει ελληνική – Απαιτούμε καθαρό δημοψήφισμα» είπε μεταξύ άλλων. Σημειώνεται ότι συνθήματα όπως «Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ελληνικά», «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και «Είναι τρελός ο στρατηγός» ακουγόντουσαν από το πλήθος. Την ομιλία του έκλεισε, με τον Εθνικό Ύμνο.

Τα μηνύματα του Φράγκου Φραγκούλη

Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική και όπως είπε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ψηλά το κεφάλι ωρέ». «Η ψυχή αυτού του ονόματος είναι τα ίδια μας τα σωθικά», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάκεια της ομιλίας του.

Ακόμα, ο κ. Φράγκος   έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού για τη δήλωσή του ότι είναι «μισός Μακεδόνας», την οποία ο κ. Τσίπρας συνόδευσε από την εκτίμηση ότι δεν είναι παράλογη μια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.

«Είναι μισοί Μακεδόνες γιατί θέλουν σύνθετη ονομασία… Γιατί πήγαν κατευθείαν στο μηδέν και δεν είπαν εμείς δεν υποχωρούμε με τίποτα» τόνισε ο κ.Φράγκος, προειδοποιώντας ότι «Θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε έρμαια, δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν». 

Ο Φραγκούλης Φράγκος ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα πριν να υπογραφεί οποιαδήποτε συμφωνία.

«Δεν θα δεχτούμε ερώτημα του τύπου «Δέχεστε ή όχι την ονομασία Βόρεια/Άνω Μακεδονία;», αλλά ένα και ξεκάθαρο. «Δέχεστε ή όχι τη χρήση του όρου Μακεδονία;»», είπε.

Ο Φραγκούλης Φράγκος είπε ότι η σημερινή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται χωρίς κομματικές ταμπέλες και μακριά από χρωματισμούς και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διεξάγει το δημοψήφισμα «για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός εάν πρέπει θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων».



Δείτε ζωντανά παρακάτω:

Και άλλα αποσπάσματα από την ομιλία του Φραγκούλη Φράγκου

15:49 

Φωτιά σε υπό κατάληψη κτίριο στη Θεσσαλονίκη Καίγεται ολοσχερώς το κτίριο της κατάληψης. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το seleo.gr οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε κτίριο της κατάληψης στη Λεωφόρο Στρατού. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.


Δείτε  φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο στο newsit.gr

15:18

Βίντεο και φωτογραφίες από τα νέα επεισόδια Σχετικά με τα νέα επεισόδια, το thestival.gr αναφέρει τα εξής: Ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας στην πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα. Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια στο σημείο βρέθηκαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Δείτε τις εικόνες στο newsit.gr

Το συλλαλητήριο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.Ένας από τους κεντρικούςς ομιλητές είναι ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Γράγκς Φραγκούλης. Δείτε ζωνανή εικόνα από το συλλαλητήριο:
15:20
Η δήλωση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά

Όλη η δήλωσή της:

Τώρα που δίνουμε ξανά, όλοι μαζί ενωμένοι, τη διαπραγματευτική μάχη, με την ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, υπογραμμίζω για άλλη μία φορά τη θέση που μου επιβάλλει η θέση μου ως Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης και ως Ελληνίδα:

Η ελληνική λέξη «Μακεδονία» σημαίνει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα.

Η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών να διαφυλαχθεί η αδιαπραγμάτευτη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ιστορική αλήθεια, για να εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός και οι όποιες επεκτατικές βλέψεις άλλων κρατών, διαφυλάσσοντας με αυτό τον τρόπο την ειρήνη, είναι ιερή και δίκαιη.

Σε μια Ευρώπη αλληλοσεβασμού και ευνομίας είναι ανεπίτρεπτη η υπεξαίρεση στοιχείων οποιουδήποτε πολιτισμού και η δημιουργία πλαστών εθνικών ταυτοτήτων, ειδικά όταν αυτά επιτρέπουν την παραχάραξη και την αμφισβήτηση της Ιστορίας και των διεθνών συμφωνιών.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων οφείλει να αποκηρύξει πλήρως και με όλους τους τρόπους τις αλυτρωτικές θέσεις του παρελθόντος και κάθε προσπάθεια υπεξαίρεσης της ελληνικής ταυτότητας και ιστορίας.

Η Ελλάδα είναι ο πυλώνας της Σταθερότητας, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Οι στρατηγικοί μας σύμμαχοι έχουν επίγνωση της υπεύθυνης τήρησης της διεθνούς νομιμότητας από μέρους μας.

Το πρόβλημα της ένταξης ή όχι των Σκοπίων στις στρατηγικές συμμαχίες του πλανήτη, εξαιτίας της άρνησής τους να δεχτούν τις δίκαιες και αυτονόητες απαιτήσεις μας, δεν είναι πρόβλημα της χώρας μας! Η κυβέρνηση των γειτόνων μας είναι αυτή που οφείλει να βρει τις λύσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τους βοηθήσει.

Στηρίζω λοιπόν τον αγώνα της Κυβέρνησης όπως και το δικαίωμα των Πολιτών να τοποθετούνται ξεκάθαρα και να δηλώνουν την εθνική τους συνείδηση.

Υποστηρίζουμε τις κατοχυρωμένες θέσεις μας, στεκόμαστε υπέρ των συμφερόντων της Πατρίδας και τιμούμε την αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια:

«Η Ελλάδα είναι Μακεδονία και η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

14:59
Ξύλο και χημικά στην πλατεία Ναβαρίνου!

Επεισόδια επικρατούν αυτή την ώρα στην Πλατεία Ναβαρίνου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον ραδιοφωνικό σταθμό FocusFM, αυτήν την ώρα γίνεται χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απωθήσουν τους ταραξίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι περίπου 100-150 αντιεξουσιαστές.

14:27  

Τελικά ο Μητροπολίτης Άνθιμος δίνει το παρών στο συλαλλητήριο.Νωρίτερα είχε αφήσει ανοιχτό το… κατά πόσο θα παρευρεθεί. Και όχι μόνο… πήγε αλλά αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους. 

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Διαδηλώστε, αδέλφια μου 

Με τη φράση «διαδηλώστε αδέλφια μου», ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης παρότρυνε τους πιστούς, που είχαν συγκεντρωθεί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου για να προσευχηθούν εναντίον της παρουσίας του όρου «Μακεδονία» στο υπό διαπραγμάτευση όνομα της ΠΓΔΜ. Και δεν απευθύνθηκε μόνο στους συγκεντρωμένους στο ναό, όπου παραβρέθηκαν και άλλοι δέκα μητροπολίτες, άλλα και στους απανταχού Έλληνες Μακεδόνες καλώντας τους να διαδηλώσουν «σε γη και θάλασσα σε γνωστούς και αγνώστους, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς, σε Ρώσους και Ασιάτες, στα ανοιχτά πελάγη και στα πλάτη του ουρανού την μεγάλη αλήθεια, την μαρτυρία της ιστορίας, το τραγούδι των φονευθέντων ηρώων μας, τους ψαλμούς των μοναστηριών, της ιστορίας του αληθέστατο μήνυμα, ότι, η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα και λίκνο των Ελλήνων, και όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία». Ο ίδιος, μαζί με άλλους εκπροσώπους του κλήρου, έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο παρά την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος ενάντια στα συλλαλητήρια.

14:13

Με υβριστικά συνθήματα για τον Μπουτάρη έφτασαν στο συλλαλητήριο οι Χρυσαυγίτες

Φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατέφθασαν στο χώρο του συλλαλητηρίου μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναξαν συνθήματα κατά του δημάρχου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν αναφέρει ότι θα δώσουν το παρών χωρίς διακριτικά του κόμματος τους.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το thessnews.gr

 

14:04

Πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες!

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη λεωφόρο Βασ. Γεωργίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πέρασαν μπροστά από την κατάληψη «Σχολείο».

Τότε δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές οι οποίοι τους πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες.

Επί τόπου έφτασαν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο το οποίο θύμιζε πεδίο μάχης!

Δείτε τις εικόνες στο newsit.gr

13:48

Λαοθάλασσα! Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Πλήθος κόσμου δίνει δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία! Με σημαίες, συνθήματα και φωνές έχουν «πλημμυρίσει» το σημείο!

Δείτε μερικές φωτογραφίες της Eurokinissi

Ακόμα περισσότερες εικόνες στο newsit.gr

13:34

Μήνυμα με… αερόστατο για τη Μακεδονία στον ουρανό της Θεσσαλονίκης! ΒΙΝΤΕΟ

Λίγα μέτρα μακρυά από το χώρο του συλλαλητηρίου, κοντά στο Makedonia Palace, συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία φουσκώνουν ένα αερόστατο, προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τη Μακεδονία με έναν διαφορετικό τρόπο.

Στο αερόστατο υπάρχει μια γιγαντιαία ελληνική σημαία και αναγράφεται το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Δείτε τις εικόνες στο newsit.gr


13:04

Πλήθος κόσμου αλλά και επεισόδια!

Στο σημείο του συλλαλητηρίου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς πολύς κόσμος. Ωστόσο δεν έλειψαν οι ασχήμιες.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο focus FM, αντιεξουσιαστές άρπαξαν μια Ελληνική σημαία από ομάδα ανθρώπων που συμμετέχει στο συλλαλητήριο και την έκαψαν.

Όλες οι εξελίξεις live στο newsit.gr