OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής

21/06/2017 - 09:34
Share on FacebookShare on Twitter

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή, 22 και 23 Ιουνίου.
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα από σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει στις 11:00 το πρωί, καθώς το απόγευμα θα συμμετάσχει και θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει απόψε η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus)
* του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Το σενάριο που λείπει – Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους». Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η διερεύνηση για μια προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της Ευρώπης.

Τις επόμενες δύο μέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής, όπου σύμφωνα με την ατζέντα που έχει δημοσιοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τα κυριότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν στα ζητήματα της μετανάστευσης, ασφάλειας και άμυνας, της απασχόλησης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη το μεσημέρι και να ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» του ΕΚ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, απόψε, 19:30 ώρα Ελλάδας, εκτός του Αλέξη Τσίπρα, κεντρικές ομιλίες θα απευθύνουν και η Σκα Κέλλερ (συμπρόεδρος) της Ομάδας των Πρασίνων, ο Πολ Μανιέτ (σοσιαλιστής πρόεδρος της Βαλλονίας) και ο Μπενουά Αμόν (σοσιαλιστής υποψήφιος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία). Επιπλέον, παρεμβάσεις στη συζήτηση θα πραγματοποιήσουν και οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων: Τζιάνι Πιτέλα (Σοσιαλιστές) και Γκάμπι Τσίμερ (Ευρωομάδα της Αριστεράς).

Με αφορμή και τη δημοσίευση της «Λευκής Βίβλου» που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα πέντε σενάρια του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το μέλλον της Ευρώπης, ευρωβουλευτές που προέρχονται από τρεις πολιτικές ομάδες, της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, ανοίγουν μια συζήτηση σχετικά με «το σενάριο που λείπει» και που μπορεί να αποτελέσει μια προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της Ευρώπης. Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο Brussels 44 Center θα δώσει την ευκαιρία σε εξέχοντες Ευρωπαίους αριστερούς και προοδευτικούς πολιτικούς, να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για ένα σχέδιο προοδευτικής αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Tags: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1941 τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ – Είμαστε έτοιμοι είτε για διπλωματία είτε για πόλεμο»

Wall Street Jounal: Ο πόλεμος στο Ιράν «εκθέτει» τις δυνατότητες των ΗΠΑ σε Ρωσία, Κίνα και Βόρεια Κορέα

Ζελένσκι: «Παρατηρήσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία – Θα απαντήσουμε αν χρειαστεί»

Ουκρανία: «Σφίγγγει» ο ρωσικός κλοιός γύρω από την πόλη Κοστιαντινίφκα της περιφέρειας Ντονέτσκ

Μικρασιατική Εκστρατεία: Η έναρξη του πολέμου και η αποβίβαση του στρατού στη Σμύρνη [pics]

Ιράν: Η νέα ειρηνευτική πρόταση προβλέπει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ως «πάτημα» για πυρηνική συμφωνία

Ισραήλ: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Top News

Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου έναντι 13,5% του ΠΑΣΟΚ, μόνιμη «πληγή» η ακρίβεια

Μαρία Μενούνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 5 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας της - «Μου λείπεις, σ' αγαπώ για πάντα»

Γιώργος Μυλωνάκης: Σημάδια βελτίωσης της υγείας του - Οι αντιδράσεις του και η επίσκεψη Μητσοτάκη

Μαρία Αλιφέρη: Το εντυπωσιακό ζεϊμπέκικο και το μικρό «ατύχημα» στη σκηνή του J2US - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert