Στο φως το κείμενο συμφωνίας για την Ελλάδα που Σόϊμπλε-Ντάϊσελμπλουμ «εξαφάνισαν»

Κι όμως υπάρχει! Το κείμενο προσχέδιο συμφωνίας που επκαλέστηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και το οποίο οι Ευρωπαίοι και ΜΜΕ του εξωτερικού επιχείρησαν να μας πείσουν ότι …ουδέποτε υπήρξε παρουσιάστηκε από το Channel 4 και τον δημοσιογράφο Πολ Μέϊσον. Ο Σόϊμπλε Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο Ντάϊσελμπλουμ είναι εκτθειμένοι για την αλλαγή του κειμένουν του Μοσκοβισί . Κι αυτό γιατί αποδεικνύουν ότι είναι εκείνοι που επιδιώκουν την ρήξη κι όχι η Ελλάδα.

Μετά από την αποκάλυψη του κειμένου συμφωνίας το οποίο ο Βαρουφάκης ήταν έτοιμος να υπογράψει η χθεσινή ιστορία του Eurogroup που οδήγησε στο “τελεσίγραφο” το οποιο η Ελλάδα απέρριψε, γράφεται ως εξής:

•Ο Μοσκοβισί παρουσίασε στον Βαρουφάκη το κείμενο συμφωνίας που προέβλεπε όσα είχαν συζητηθεί μεταξύ Τσίπρα-Ντάϊσελμπλουμ.

•Μετά από την ενημέρωση που είχε ο Ντάϊσελμπλουμ εμφανίστηκε το νέο κείμενο με την υπογραφή Σόϊμπλε το οποίο τίναξε όλη την διαπραγμάτευση στον αέρα.

Και αφού η Γερμανία “έκανε τη δουλειά” της έγινε μεγάλη προσπάθεια να πειστεί η ευρωπαϊκή και ελληνική κοινή γνώμη ότι ουδέποτε υπήρξε “άλλο κείμενο” εκτός απ΄ αυτό που έφερε ο Ολλανδός Ντάϊσελμπλουμ στην συνεδρίαση του Eurogroup! Λίγες ώρες μετά από την “συγκινητική” αυτή προσπάθεια το κείμενο που υποτίθεται δεν υπήρχε ήρθε στην δημοσιότητα!


Τι έλεγε το κείμενο Μοσκοβισί που ικανοποιούσε την Ελλάδα;

«Τα παραπάνω αποτελούν τη βάση για την επέκταση της παρούσης δανειακής σύμβασης, η οποία θα μπορούσε να λάβει τη μορφή ενός 4μηνου ενδιάμεσου προγράμματος, ως ενός μεταβατικού σταδίου προς ένα νέο σύμφωνο ανάπτυξης για την Ελλάδα το οποίο θα συζητηθεί και διαμορφωθεί μέσα σε αυτή την περίοδο”.

Αυτά δεν υπήρχαν στο κείμενο που έφερε ο Ολλανδός μαζί με το τελεσίγραφο προς την Ελλάδα.

Τελεσίγραφο που απέρριψε άμεσα η Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

«Πύραυλος» Καμμένου κατά Ευρώπης: «Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση δεν εκβιαζόμαστε»

Grexit: Το BBC εξηγεί σε 60» τις συνέπειες