ΝΑΤΟ: Εξετάζει σοβαρά το αίτημα της Τουρκίας να εμπλακεί στο Αιγαίο για το προσφυγικό

Tο ΝΑΤΟ θα λάβει πολύ σοβαρά το αίτημα της Τουρκίας για στήριξη στο προσφυγικό δηλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ μια μέρα πριν την Σύνοδο Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

Ο  ΓΓ τόνισε οτι θα συναντηθεί με τους Υπουργούς Άμυνας της Γερμανίας και της Τουρκίας στα πλαίσια της συνόδου των Υπουργών ‘Αμυνας, αυριο 10 Φεβρουαρίου.

Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε οτι το ΝΑΤΟ θα υποστηρίξει την Τουρκία στο ζήτημα του προσφυγικού αλλα και «άλλους Συμμάχους αν το θελήσουν».

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ γίνονται στον απόηχο δηλώσεων του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου μετα απο συνάντηση του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ οτι οι δύο χώρες θα ζητήσουν στήριξη απο το ΝΑΤΟ στο προσφυγικό.

«Η Τουρκία και η Γερμανία θα παρουσιάσουν στο ΝΑΤΟ μια ατζέντα, σύμφωνα με την οποία το ΝΑΤΟ θα πρέπει να συμμετάσχει στο θέμα της εισροής προσφύγων από τη Συρία. Συγκεκριμένα, θα κάνουμε μια κοινή προσπάθεια, ώστε οι μηχανισμοί παρακολούθησης του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στα σύνορα και στο Αιγαίο», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ελένη Παναγιώτου – Βρυξέλλες