Στον Μαραθώνιο για την ΦΛΟΓΑ και τα παιδιά με καρκίνο

Για άλλη μια χρονιά η ομάδα των Μαραθωνοδρόμων και Δρομέων Μεγάλων Αποστάσεων της »ΦΛΟΓΑΣ» που στηρίζει και προβάλει εθελοντικά το έργο του ομώνυμου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, ετοιμάζεται να πάρει μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή ένα μέλος της, ο Γιωργος Σκέντζος, μόλις τερμάτισε στον TCS NEW YORK MARATHON με ΦΛΟΓΑ και την Ελληνική σημαία στο στήθος!

Δεκάδες »Φλογίτες» στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Δεκάδες αθλητές του Μαραθωνίου ή των άλλων αποστάσεων του επίσημου αγώνα, θα τρέξουν με την ΦΛΟΓΑ στην φανέλα και στην καρδιά τους. Στόχος να στηρίξουν τις δράσεις του Συλλόγου και κυρίως τον Ξενώνα όπου φιλοξενούνται ασθενή παιδιά και οι γονείς τους όσο χρονικό διάστημα αυτά κάνουν διαφόρων ειδών θεραπεία στις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας.

Πέραν του Κλασσικού Μαραθωνίου οι εθελοντές -δρομείς της ΦΛΟΓΑΣ παίρνουν μέρος κάθε χρόνο σε πάρα πολλούς άλλους Μαραθωνίους σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε όλους τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα, επττυγχάνοντας και πολύ καλές επιδόσεις- πέραν της συμμετοχής και της διάδοσης του μηνύματος ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να νικηθεί, αρκεί να κινητοποιηθούμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του!

Ακόμα και ένα …κλίκ στην ιστοσελίδα της ΦΛΟΓΑΣή στο FACEBOOK  είναι μια ενίσχυση του ιερού σκοπού!

Η »ανταπόκριση» από την Νέα Υόρκη

Απολαύστε την »ανταπόκριση» του Γιώργου Σκέντζου από ανάρτησή του στο Facebook :

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς και απολαυστικούς Μαραθωνίους που έχω κάνει μέχρι τώρα στο εξωτερικό, λόγω του ότι η πόλη αγκάλιασε με πολύ αγάπη σεβασμό και ενθουσιασμό τους δρομείς που ήρθαν από κάθε γωνιά της γης.Το οδοιπορικό εδώ ξεκίνησε την Παρασκευή με την συμμετοχή μου στην παρέλαση της Ελληνικής αποστολής στο Central Park που είχε την τιμητική θέση να ηγείται των υπολοίπων ομάδων από 65 και πλέον χώρες.

Το Σάββατο επίσκεψη στον κατάμεστο από επισκέπτες Fitness Expo στο Jacob K. Javits Centre για την παραλαβή του εξοπλισμού με κύριο εκθέτη την ASICS.

Την Κυριακή πολύ νωρίς το πρωί τα λεωφορεία της διοργάνωσης από την Central Library μας μεταφέρουν στον Staten Island, το σημείο της εκκίνησης. Εκεί μας υποδέχονται πρόθυμοι και χαμογελαστοί εθελοντές προφέροντας μας καφέ, τσάι, donuts αφού προηγουμένως είχαμε περάσει από ένα εξονυχιστικό έλεγχο στις πύλες εισόδου. Οι καιρικές συνθήκες της ημέρας ναι μεν ήσαν ιδανικές για τρέξιμο δλδ χαμηλή θερμοκρασία περίπου 5 C, αλλά φυσούσε ένας δαιμονισμένος κρύος αέρας που μας ταλαιπώρησε.

Μετά από πολύωρη αναμονή περίπου 3 και πλέον ωρών δίνεται η εκκίνηση στις 10.05 πμ στο coral D στο οποίο είχα πάρει θέση.

Με ισχυρούς πλαγιομετωπικούς ανέμους

Ξεκινώ αργά αλλά με σταθερό ρυθμό μέχρι την γέφυρα Verrazano όπου εκεί, εκτός από την πρώτη σχετική κλήση, είχα να αντιμετωπίζω και τους ισχυρούς πλαγιομετωπικούς ανέμους που έπνεαν. Συνεχίζω σε ήπια και σχεδόν επίπεδη διαδρομή μέσα από τις συνοικίες του Broοklyn, στην συνέχεια του Queens και Bronx περνώντας από τεράστιες μεταλλικές γέφυρες, φαρδείς δρόμους τεράστιους ουρανοξύστες για να τερματίσω στον Central Park.
Έτρεξα με σχετική άνεση χωρίς πίεση και άγχος με στόχο να τερματίσω αξιοπρεπώς , πολλές φορές συναισθηματικά φορτισμένος και με τις σκέψεις μου στους αγαπημένους μου, τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ για τη οποία και έτρεξα και φυσικά και την πατρίδα μας.
Εντυπωσιάστηκα από την συμμετοχή του κόσμου κάθε ηλικίας που είχαν βγει στους δρόμους , τα μουσικά σύνολα, οι μπάντες , οι ομάδες των παιδιών και φυσικά οι εθελοντές που μας επευφημούσαν και μας ενεθάρρυναν .

Εδώ η συμμετοχή και ο τερματισμός έχει την μεγαλύτερη σημασία

Μπορεί στον Μαραθώνιο της ΝΥ να μη πέτυχα τον προσδοκώμενο χρόνο, αλλά εδώ είδα και θαύμασα την χαρά, και ενθουσιασμό του κόσμου σ αυτό το εορταστικό γεγονός, όπου η συμμετοχή και ο τερματισμός έχει την μεγαλύτερη σημασία.

Θέλω να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς όλους αυτούς του καλούς μου φίλους και συντρέχτες που στάθηκαν δίπλα μου και με ενθάρρυναν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου καθώς και εσάς , που διαβάζοντας το κείμενο γίνατε συνοδοιπόροι στο δικό μου ταξίδι. Σας ευχαριστώ!
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γιάννη το πνευματικό-αθλητικό μου πατέρα και τον αγαπητό φίλο Νίκο για την υπέροχη φιλοξενία που μου προσέφεραν κατά την διάρκεια της διαμονής μου στην ΝΥ. Θα τους θυμάμαι για πάντα.

Στον Ξενώνα της Αθήνας

Το ραντεβού των αθλητών Μαραθωνοδρόμων της ΦΛΟΓΑΣ του Κλασσικού Μαραθωνίουγια την παραλαβή της φανέλας της Φλόγας αλλά και της Φωτογράφισης τους θα γίνει στο Σπίτι της Φλόγας στον Ξενώνα (Αιγίου 6-8 στο Γουδί ) το Σάββατο στις 8/11/2014 στις 11 το πρωί.