Σύμβαση με το υπ. Άμυνας Ολλανδίας για την προμήθεια μπαταρίας υποβρυχίου

Νέα σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας για την προμήθεια μπαταρίας υποβρυχίου τύπου Walrus υπέγραψε η εταιρεία Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω ανάθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συνιστά την τρίτη φορά που η εταιρεία κέρδισε διαγωνισμό του Υπουργείου Άμυνας της Ολλανδίας, ανταγωνιζόμενη τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Ο διεθνής διαγωνισμός ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2015 και η σύμβαση υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2015.

Με επίκεντρο τη μονάδα παραγωγής της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, η οποία λειτουργεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές, η εταιρεία Sunlight κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των συσσωρευτών υποβρυχίων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Με την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει και έχοντας αναπτύξει 25 διαφορετικούς τύπους στοιχείων μπαταριών, η Sunlight έχει ήδη παραδώσει περισσότερα από 60 σετ μπαταριών υποβρυχίων στο Πολεμικό Ναυτικό διαφόρων χωρών, ξεπερνώντας συνολικά την προμήθεια/κατασκευή 25.000 στοιχείων.