Συνάντηση Κοτζιά – ΥΠΕΞ Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Διεύρυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και στήριξη της ευρωατλαντικής πορείας του Σαράγεβο από τη χώρα μας, θα είναι τα βασικά θέματα της συνάντησης που θα έχει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον Βόσνιο ομόλογό του, Ιγκόρ Τσρνάντακ, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, όσο και στις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσουν, οι δύο υπουργοί θα συνεχίσουν τον διάλογο για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, που άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο με την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στο Σαράγεβο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών θα μπορούσαν να επεκταθούν σε πολλούς τομείς της οικονομίας, από τις υποδομές και τις μεταφορές, μέχρι τα ενεργειακά και το εμπόριο, αναβαθμίζοντας ποιοτικά τις φιλικές διμερείς σχέσεις.

Εξάλλου, ιδιαίτερη είναι η σημασία που δίνει η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στην ενταξιακή πορεία της στην ΕΕ και κατά συνέπεια στη βοήθεια που μπορεί να της προσφέρει η Ελλάδα. Ήδη έχει συμφωνηθεί, στη συνάντηση των δύο υπουργών στο Σαράγεβο, να συνεχιστεί η εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας του 2003 για τη συνεργασία των δύο ΥΠΕΞ στο θέμα της υποστήριξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Βοσνίας.