Συνάντηση ΥΕΘΑ με τον SACEUR Curtis Scaparrotti

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης και Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη Στρατηγό Curtis Scaparrotti. Συζήτησαν θέματα που αφορούν τη σχέση της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ δίνοντας έμφαση στη νότια πτέρυγα της Συμμαχίας και στην ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας στην περιοχή.

Την ανάγκη περαιτέρω παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τόνισαν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τον ανώτατο διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης και Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη, στρατηγό Curtis Scaparrotti.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών βρέθηκαν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ωστόσο, υπογράμμισαν την ανάγκη για την περαιτέρω παρουσία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην περιοχή.

Τη συνάντηση των δύο ανδρών απασχόλησε και η σχέση της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, στο σκέλος που αφορά στη νότια πτέρυγα της Συμμαχίας, αλλά και στην ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας στην περιοχή.