Συνάντηση Κοτζιά-Νούλαν με «δύσκολη ατζέντα»

Η σκληρή υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαν θα συναντηθεί σήμερα στην Αθήνα με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Η ατζέντα δύσκολη περιλαμβάνει Κυπριακό, Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά και τη προετοιμασία της επίσκεψης του υπουργού Τζον Κέρι στην Αθήνα, στις 13 Νοεμβρίου.

Από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, αρχίζει ένας «μαραθώνιος» για τον κ. Κοτζιά με την επίσκεψη στην Αθήνα του Βούλγαρου ομολόγου του Ντανιέλ Μιτόφ, ενώ θα ακολουθήσει από την επομένη, η συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην ελληνική πρωτεύουσα (22-23 Οκτωβρίου).
Τη «σκυτάλη» παίρνει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιάννης Κασουλίδης, με τον ο οποίο ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει – το διάστημα 25-28 Οκτωβρίου- στη Λευκωσία, όπου θα έχει ευρύ φάσμα επαφών με την κυπριακή πολιτική ηγεσία.
Την επομένη της επιστροφής του, στις 29 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Φράνκ Βάλτερ Στάινμαγερ ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα.