Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία – Νέες παραβιάσεις πάνω απο τη νήσο Παναγιά

Νέα πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο. 

Δύο φορές μία στις 03.39 το πρωί και μία στις 05.32,αεροσκάφος CN-235 πέταξε πάνω από το νησί Παναγιά που βρίσκεται πολύ κοντά στις Οινούσσες!
Οι υπερπτήσεις έγιναν σε ύψος 3.400 ποδών προκαλώντας συναγερμό στην ελληνική ΠΑ. Μήνες τώρα η Παναγιά αποτελεί στόχος των τουρκικών παραβιάσεων.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει οτι «τουρκικό αεροσκάφος CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών την 03:38. Πραγματοποίησε μια υπερπτηση άνωθεν Ν. Παναγιά την 03:39 σε ύψος 3.400 FT και εξήλθει του FIR Αθηνών την 03:40.
Το ανωτερο Α/Φ επανεισήλθει στο FIR Αθηνών την 05:32 πραγματοποιώντας δεύτερη υπερπτηση άνωθεν N. ΠANAΓIA σε υψος3.400 FT και εξήλθε του FIR Αθηνών την 05:33. Το εν λόγω A/Φ αναγνωρίσθηκε σύμφωνα με του διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.» 

Να σημειώσουμε οτι χθες Τετάρτη επτά τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά μαχητικά, έξι από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμούς και ένα μεμονωμένο, προέβησαν επίσης σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.