Σύνοδος Κορυφής 2015: Διαπραγματεύσεις έως το τελευταίο δευτερόλεπτο

Συμφωνία με την Ελλάδα, μέσα σε «αποδεκτά χρονικά όρια» αλλά όχι σήμερα, προβλέπει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε κατ’ αρχάς «ότι στην Ευρώπη οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται έως το τελευταίο δευτερόλεπτο» και υπογράμμισε: «Πρέπει και πάλι να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι για να βρούμε μια λύση, και αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο για τους Ευρωπαίους».

Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα: Όλες οι Εξελίξεις – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Newsit.gr

«Η λύση αυτή δεν θα προκύψει σήμερα, γιατί εάν προέκυπτε σήμερα, θα ήταν μια υπεραπλουστευμένη λύση. Πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για να γίνουν συζητήσεις και μέσω κατανόησης και αποδοχής του ενός και του άλλου, να διορθώσουμε την κατάσταση» εξήγησε και προσέθεσε:

«Επίσης, θα πρέπει να σταματήσουν οι τροϊκανές κορώνες και μάλιστα να σταματήσουν άμεσα. Παράλληλα, εδώ στο ναό της ευρωπαϊκής δημοκρατίας δεν δέχομαι οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων να αποκαλούνται, από την ελληνική κυβέρνηση, τρομοκράτες. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ευρώπη. Όλοι μας προσπαθήσαμε για να αποφευχθεί η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα».
«Σήμερα το απόγευμα, λοιπόν, θα τα ξαναπούμε και θα προσπαθήσουμε μέσω διαπραγματεύσεων, χωρίς ρητορικές κορώνες, να προωθήσουμε την κατάσταση και να καταλήξουμε σε μια συμφωνημένη λύση.

Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα: Όλες οι Εξελίξεις – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Newsit.gr

Η Κομισιόν με κάθε σεβασμό για το αποτέλεσμα της ψήφου θα μάθει τι σημαίνει αυτή η ψήφος. Δεν είναι ένα ”όχι” στην Ευρώπη, έτσι μου λέγεται, δεν είναι ”ναι” προς το ευρώ, έτσι επίσης μου λένε, άρα δεν μπορεί να είναι ”όχι” και στις προτάσεις των θεσμών, γιατί δεν υπάρχουν αυτές οι προτάσεις.

Να τονίσουμε σαφώς ότι το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας. Πρέπει να μας εξηγήσουν ποιες είναι οι απόψεις τους και πώς θα βγούμε από αυτήν την περίπλοκη κατάσταση.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρός της είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε μέσα σε αποδεκτά χρονικά όρια να καταλήξουμε σε συμφωνία» υπογράμμισε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα: Όλες οι Εξελίξεις – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Newsit.gr