Σύνοδος Κορυφής: Οι διπλωμάτες έχουν βγάλει τα μάτια τους από την τουρκική πρόταση

Ξένοι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως οι ευρωπαίοι διπλωμάτες κυριολεκτικά αγωνίζονται για να καταλάβουν τις τουρκικές προτάσεις. Όπως επισημαίνουν οι Τούρκοι χρησιμοποιούν λέξεις και φράσεις που είναι άγνωστες για την Ευρώπη, ενώ για λέξεις όπως η «εκκένωση» οι διπλωμάτες δεν μπορούν να αντιληφθούν ποιό νόημα δίνουν οι Τούρκοι σε αυτή τη λέξη. 

20:37 Νέες πληροφορίες για τις απαιτήσεις των Τούρκων
Η Τουρκία για να επιτευχθεί συμφωνία ζητά πρωτίστως να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά από τους πρόσφυγες που υπάρχουν ήδη εκεί. Αυτό γίνεται γιατί οι Τούρκοι φοβούνται πως όταν θα αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις, η Ελλάδα θα επιστρέψει και τους πρόσφυγες στα νησιά στην Τουρκία.

20:28 Οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία
Στα συγκεκριμένα βήματα προόδου που πρέπει να κάνει η Άγκυρα ως προϋπόθεση για το άνοιγμα των κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο των 28 ηγετών της ΕΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε πως τα κεφάλαια δεν μπορούν να ανοίξουν εάν δεν υπάρξουν βήματα προόδου από την πλευρά της Τουρκίας στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας και στο θέμα του casus belli.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες, ζωντανά από το Newsit.gr