Συντάξεις Χηρείας: «Το χρωστάμε στους αγγέλους μας» – Συγκλονιστική ομιλία – ΒΙΝΤΕΟ

Ο σύλλογος ΑΞ.Ι.Α πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συντάξεις χηρείας με τίτλο «Μαύρη Διαμαρτυρία Επιβίωσης»  χθες, Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 και ώρα 17:00, στην Αθήνα, στην πλατεία Κολοκοτρώνη μαζί με 30 ακόμα φορείς. 

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε από 31 φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Αλληλεγγύη (ΑΞ.Ι.Α), προκειμένου να επιδοθεί ψήφισμα στη Βουλή των Ελλήνων εναντίον του άρθρου 12 του ν.4387/2016 με το οποίο για πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία καταργείται σύνταξη, αυτή της Σύνταξης Χηρείας, με ηλικιακά κριτήρια.

Η Γ.Γ. του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α Χριστίνα Τσέτουρα μίλησε για τις συντάξεις χηρείας. Την ομιλία της κ. Τσέτουρα αξίζει να την ακούσετε: 

 

Ένα χρόνο μετά τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου στις 12.05.2017 η κ. Χριστίνα Τσέτουρα δήλωσε στο OnAlert 

«Αισθάνομαι οτι μας έχουν πετάξει στον Καιάδα. Έχουν απαξιώσει εντελώς τον θεσμό της οικογένειας, της μητέρας. Καταδικάζουν σύζυγο και τέκνα να ακολουθήσουν τον πατέρα. Οι υποχρεώσεις μας συνεχίζουν να τρέχουν και δεν υπάρχει κράτος πρόνοια. Είμαστε αναγκασμένες να ξαναγίνουμε μικρά παιδιά και να γυρίσουμε πίσω στους γονείς μας.
Βεβαίως να πάμε να δουλέψουμε. Υπάρχουν όμως οι συνθήκες; Εδω δεν μπορούν να δουλέψουν τα νέα παιδιά.
Βάζουν ‘χ’ απροειδοποίητα σε κάτι που ίσχυε εδώ και πολλά χρόνια. Ζητάμε ο,τι ίσχυε να συνεχίσει να ισχύει.
Δεν ειναι επιλογή η χηρεία, σε βρίσκει ξαφνικά. Παύεις να μετράς και να ισχύεις σαν άνθρωπος.
Η δουλειά της συζύγου του στρατιωτικού δεν ειναι εύκολη. Τιμωρούμαστε που επιλέξαμε αυτη την ομάδα ανθρώπων. Εισπράτω αδικία, οτι δεν με υπολογίζουν σαν μητέρα και σαν σύζυγο στρατιωτικού. Στρατιωτικός σημαίνει ασφάλεια.
Αυτός ο νόμος ειναι δολοφονικός.»

Διαβάστε: Συντάξεις Χηρείας: Ένας χρόνος απο τον νόμο Κατρούγκαλου – Τι ζητάνε οι χήρες 
Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, ακολούθησε πορεία προς το Κοινοβούλιο όπου επιτροπή γυναικών επέδωσε το Ψήφισμα στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πορεία των μαυροφορεμένων γυναικών έως την Ηρώδου Αττικού, όπου όμως δεν τους επετράπη να φτάσουν ως το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να επιδώσουν το Ψήφισμα και στον Πρωθυπουργό της Χώρας.