Συντριβή τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου κοντά στα σύνορα με τη Συρία

Ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης στην επαρχία Σιρνάκ, η οποία βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Dogan, sτο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τύχη των επιβαινόντων.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στο ελικόπτερο επέβαιναν 13 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το γραφείο του κυβερνήτη στη Σιρνάκ το ελικόπτερο συνετρίβη τρία λεπτά μετά τη σύγκρουση του σε καλώδια ηλεκτροδότησης στην περιοχή Uludere.

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε σε δήλωσή του ότι το ελικόπτερο τύπου AS 532 Cougar έπεσε μάλλον σε γραμμή ηλεκτροδότησης υψηλής τάσης λίγο μετά την απογείωση στις 8.55 μ.μ. σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες.

Σκοτώθηκαν και οι 13 επιβαίνοντες στη συντριβή επιβεβαίωσε ο στρατός, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα για το ατύχημα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Χουριέτ ο Τουρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan εχει ενημερωθεί για το ατύχημα.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγό Χούλουσι Ακάρ, και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φίκρι Ισίκ, σπεύδουν στην περιοχή, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία Anadolu.