Συρία: Η Χεζμπολάχ ρίχνεται στη μάχη για το Χαλέπι

Εμπλοκή της Χεζμπολάχ του Λιβάνου στην Συρία, στο πλευρό αυτών που μάχονται στο Χαλέπι εναντίον του Ισλαμικού κράτους, καταγράφει η ιστοσελίδα «alalam.ir» η οποία είναι από τις πλέον δημοφιλείς στην Συρία.

Σύμφωνα με αυτήν ένας μεγάλος αριθμός ετοιμοπόλεμων μαχητών της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ έχουν φθάσει την περιοχή al-Hamdaniyeh και ενώθηκαν με τις κυβερνητικές δυνάμεις που προσπαθούν να ανακτήσουν την πόλη Jeish al-Fatah στα νότια του Χαλεπίου.



Σύμφωνα με άλλες πηγές οι αριθμός των μαχητών της Χεζμπολάχ που έφθασε στην Συρία, ανέρχεται σε 2000 καλά εκπαιδευμένους μαχητές με υψηλή κατάρτιση και εξειδικευμένο οπλισμό. Κατά άλλους ο αριθμός των μαχητών της Χεζμπολάχ φθάνει τους 400 ενώ 2000 έστειλε η ιρακινή Χεζμπολά Harakat Hezbollah al-Nujaba (HHN).

Όπως και να έχει η εμπλοκή της Χεζμπολάχ στις δυνάμεις που μάχονται στο Χαλέπι είναι σημαντική και δείχνει την αξία που έχει η συγκεκριμένη επαρχία, για την εξέλιξη του πολέμου στη Συρία.

Όσο πιο γρήγορα εκδιωχθεί το Ισλαμικό κράτος από την συγκεκριμένη περιοχή, τόσο πιο γρήγορα θα έρθουν εξελίξεις στο Συριακό.