Συρία: Ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz πολιορκούν το Χαλέπι

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις “Spetsnaz” περικύκλωσαν την συριακή μεγαλούπολη του Χαλεπίου όπου σημειώνονται βίαιες μάχες, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Al-Alam.

Σύμφωνα με το blog dimpenews.com, το οποίο τάσσεται ανοιχτά υπέρ του προέδρου Άσαντ, οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στην ανάκτηση του Χαλεπίου για να υποστηρίξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις να καταφέρουν μια στρατηγική νίκη και να ανακτήσουν εδάφη που ελέγχει το ISIS.

Ο David Daoud, ένας αναλυτής της Μ Ανατολής στο «ίδρυμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας» δήλωσε σ΄ ένα αμερικανικό site ότι η συνεργασία των ρωσικών δυνάμεων με τη hezbollah δεν αποτελεί έκπληξη.

Να σημειωθεί ότι η επανάκτηση του Χαλεπίου θα είναι το μεγαλύτερο στΡωσικές ειδικές δυνάμεις “Spetsnaz” περικύκλωσαν την συριακή μεγαλούπολη του Χαλεπίου όπου σημειώνονται βίαιες μάχες, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Al-Alam.

Σύμφωνα με το blog dimpenews.com, το οποίο τάσσεται ανοιχτά υπέρ του προέδρου Άσαντ, οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στην ανάκτηση του Χαλεπίου για να υποστηρίξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις να καταφέρουν μια στρατηγική νίκη και να ανακτήσουν εδάφη που ελέγχει το ISIS.

Ο David Daoud, ένας αναλυτής της Μ Ανατολής στο «ίδρυμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας» δήλωσε σ΄ ένα αμερικανικό site ότι η συνεργασία των ρωσικών δυνάμεων με τη hezbollah δεν αποτελεί έκπληξη.

Να σημειωθεί ότι η επανάκτηση του Χαλεπίου θα είναι το μεγαλύτερο στρατηγικό εγχείρημα εδώ και χρόνια για την κυβέρνηση του Bachar al-Assad.

Ποιοι είναι οι Spetsnaz

Ακριβώς όπως και οι Ειδικές Δυνάμεις των Αμερικανών, οι Spetsnaz (спецназ) ειναι οι ελίτ Εδικές Δυνάμεις της Ρωσίας.

Ο όρος Σπετσναζ είναι ένας γενικός όρος για τις ειδικές δυνάμεις στα ρωσικά και χρησιμοποιείται σε πολλά μετα-σοβιετικά κράτη. Ιστορικά, ο όρος αναφέρεται σε ειδικές στρατιωτικές μονάδες που ελέγχονται από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, GRU (Spetsnaz GRU). Περιγράφει επίσης τις μονάδες ειδικών αποστολών ή μονάδες άλλων υπουργείων (όπως το Υπουργείο έρευνας και διάσωσης) σε μετα-σοβιετικές χώρες.

Ωστόσο, καθώς ο όρος Spetsnaz είναι ρώσικης προέλευσης συνήθως συνδέεται με τις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας, αν και άλλα μετα-σοβιετικά κράτη συχνά αναφέρονται στις ειδικές δυνάμεις τους με τον ίδιο όρο, έχοντας κληρονομήσει ειδικές μονάδες απο τις πλέον διαλυμένες Σοβιετικές υπηρεσίες ασφαλείας. ρατηγικό εγχείρημα εδώ και χρόνια για την κυβέρνηση του Bachar al-Assad.