ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Μια ματιά στην τελική φάση της άσκησης που διεξάγεται στον Έβρο – ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα 6 Οκτωβρίου 2017 είναι η τελική φάση της Άσκησης Παρμενίων η οποία διεξάγεται στο πεδίο βολής ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ στον Έβρο. Το onalert βρίσκεται εκεί και είδε από κοντά τις Ένοπλες Δυνάμεις να εκπαιδεύονται. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, τη μεγάλη Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

           

Διαβάστε επίσης: Καμμένος από τον Έβρο: Η εθνική κυριαρχία κ εδαφική ακεραιότητα δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης

         


Φωτογραφία:
Από τον βομβαρδισμό που πραγματοποιήσαν επιθετικά ελικόπτερα στην άσκηση

Οι κύριοι στόχοι της άσκησης: 

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι όπως ήδη έχουμε επισημάνει στο onalert είναι: 

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.

δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

Tέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η κύρια επιδίωξη της ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ μπορεί να συνοψιστεί στο μήνυμα που έστειλαν ο ΕΔ σήμερα από τον Έβρο: ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017: ¨»Είμαστε υπερήφανοι. Έχουμε τη θέληση, τη δύναμη και τα μέσα να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ,ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.


BINTEO: Προσβολή από F4 της 338