Θεσσαλονίκη: Επίδειξη του πολεμικού ναυτικού και των ΟΥΚ στη Θεσσαλονίκη

Μικροί και μεγάλοι έχουν σπεύσει αυτή την ώρα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς ξεκίνησε η επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή φρεγάτας, ελικοπτέρου και ομάδας υποβρύχιων καταστροφών στον θαλάσσιο χώρο δίπλα στο «Γ. Αβέρωφ», στο πλαίσιο εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με την ευκαιρία της παραμονής του ιστορικού θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του seleo.gr, αυτή την ώρα επικρατεί «χαμός» καθώς λόγω της γιορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου πλήθος κόσμου έχει σπεύσει να δει την επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Να σημειωθεί πως, σήμερα το Αβέρωφ δεν θα δεχθεί επισκέψεις έως 14:00 το μεσημέρι, λόγω της προγραμματισμένης τελετής Παρασημοφόρησης της Πολεμικής Σημαίας του θωρηκτου Αβέρωφ, από την ΑΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της Επίδειξης Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι παράλληλα στο πλαίσιο της σημερινής διπλής γιορτής της Θεσσαλονίκης, η πολεμική σημαία του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» τιμήθηκε με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η τελετή παρασημοφόρησης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης κι εθνικής υπερηφάνειας, επί του πλοίου που θα βρίσκεται εν όρμω στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου.

Δείτε τις φωτογραφίες του seleo:





Βίντεο: Tελετή παρασημοφόρησης της Πολεμικής σημαίας του Αβέρωφ



Πηγές:http://www.seleo.gr,  http://thestival.gr