Θρήνος στην κηδεία του επισμηναγού Νίκου Γρηγορίου – ΦΩΤΟ

Πρώτη δημοσίευση: 2017-07-28 12:33:26
Tελευταία ενημέρωση: 2017-07-28 13:33:26

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του 34χρονου επισμηναγού Νικόλαου Γρηγορίου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Λάρισα.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ανοιξιάτικου του δήμου Αμφιλοχίας.

Συγγενείς, χωριανοί, χιλιάδες φίλοι και συνάδελφοι του 34χρονου Σμηναγού συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Ανοιξιάτικο για το τελευταίο αντίο στο γελαστό παιδί της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασε τη ζωή του χθες στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα γράφει το aixmi-news.gr. 

Της Εξοδίου Ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Συγκινητικό επικήδειο λόγο εκφώνησε συνάδελφος του Σμηναγού, εκπροσωπώντας την Πολεμική Αεροπορία, την οποία ο Νίκος Γρηγορίου υπηρέτησε με πίστη, πατριωτισμό και πάθος.

Το φέρετρο του άτυχου πιλότου στην τελευταία του κατοικία, σκεπάστηκε με την ελληνική σημαία. Άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδιδε τιμές την ώρα που η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας παιάνιζε πένθιμα.

O άτυχος επισμηναγός που χάθηκε στις 26 Ιουλίου 2017 στη Λάρισα είναι ο 34χρονος Νίκος Γρηγορίου μαζί με τον φίλο του Διονύση Τσεκούρα, επιχειρηματίας στην Λάρισα, η κηδεία του οποίου έγινε χθες στη Λάρισα.

Διαβάστε: Ποιος ήταν ο άτυχος επισμηναγός που έχασε η Πολεμική Αεροπορία

Ο Νίκος Γρηγορίου μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και μπήκε στην Σχολή Ικάρων. Πετούσε με αεροσκάφη Phantom και υπηρετούσε στην 348 Μοίρα. Όταν η Μοίρα έκλεισε φέτος το καλοκαίρι, μετατέθηκε για την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε και υπηρετούσε ως χειριστής και στη συνέχεια έλαβε άδεια.



ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 348 ΜΤΑ ΕΔΩ








Οι έρευνες για το δυστήχημα

Για αρκετές ώρες βρέθηκαν χθες βράδυ στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στην περιοχή Δένδρα της Λάρισας, οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα στοιχεία που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα και στον θάνατο τους δύο επιβαίνοντες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Αθανάσιος Μπίνης, δήλωσε σε όλους τους τόνους πως «είναι πολύ νωρίς να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος», καθώς η έρευνα των στοιχείων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Ο κ. Μπίνης σημείωσε βέβαια πως με βάση τις πρώτες ενδείξεις, «στο σημείο της συντριβής βρέθηκαν κάυσιμα του αεροσκάφους», ενώ τόνισε πως «αν και είναι πολύ πρόωρο κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, εντούτοις οι ενδείξεις δείχνουν πως κατά τη διάρκεια της πτώσης ο κινητήρας βρισκόταν σε λειτουργία».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ. Μπίνη, τις επόμενες μέρες τα κομμάτια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο στην Αθήνα με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να εξεταστεί ολόκληρος ο κινητήρας, τα πηδάλια του αεροπλάνου, αν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, αλλά και να εξεταστεί ο ανθρώπινος παράγοντας. Τέλος, ο πρόεδρος της επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων επισήμανε πως, μεταξύ άλλων, αναμένονται και όλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ώστε να μαζευτούν τα στοιχεία και να αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκλείονται κάποια σενάρια. «Θέλω να γίνει γνωστό πως μέχρι στιγμής όλα αυτά είναι οι πρώτες ενδείξεις και δεν έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για το ατύχημα. Από εκεί και πέρα θα θέλαμε εκ μέρους της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» είπε καταληκτικά ο κ. Μπίνης.