Πρόσφυγες: Τι ΔΕΝ έχουν κάνει οι Ευρωπαίοι οι οποίοι …,μας απειλούν με έξοδο από τη Σένγκεν



Οι απειλές των Ευρωπαίων για αποβολή της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν,αποδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας τους. Για την ακρίβεια το επιβεβαιώνουν,αφού έξι χρόνια τώρα σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουμε βιώσει για τα καλά το πόσο υποκριτές είναι. Αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά βέβαια πόσο εύκολα εδώ στην Ελλάδα όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι …πρόθυμες να “τσιμπήσουν” και αντί να “συνασπιστούν” έναντι των ευρωπαϊκών “απειλών” και των ψευδών που εκτοξεύουν , “τρώγονται” μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως!

Όσο λοιπόν ο “σκυλοκαυγάς” των κομμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη για το ποιος θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το θέμα των προσφύγων να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα για τους Ευρωπαίους που υποτίθεται ότι όλα καλά τα κάνουν και …η Ελλάδα τους τα χαλάει:

•Είναι αλήθεια αυτό που λένε πηγές της ΕΕ, ότι την “ευθύνη για την λειτουργία μόνο δύο hotspots,από τα 11 που θα έπρεπε να έχουν λειτουργήσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου δεν την έχουν μόνο η Ιταλία και η Ελλάδα”;

•Είναι αλήθεια ότι τα περίφημα hotspots δεν έχουν λειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού χρηματοδότησης και εξοπλισμού;

•Είναι αλήθεια ότι από τους 374 εμπειρογνώμονες που έχουν προσκληθεί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου,τα κράτη μέλη έστειλαν μόνο 176;

•Είναι αλήθεια ότι αντί για 775 συνοριοφύλακες για την Frontex έστειλαν μόνο 442;

Τα στοιχεία επικαλείται σε σχετικό της post στο facebook η κυρία Μαρία Γιαννακάκη ,πολιτικός που μόνο για αντιευρωπαϊκή στάση δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Αντιθέτως.

Όλα αυτά η ΕΕ η οποία πριν μερικά 24ωρα έδωσε 3 δις ευρώ στον σουλτάνο Ερντογάν!!!

Και να προσθέσουμε και ορισμένες δικές μας απορίες.

Μας …εξόντωσαν Μέρκελ,Σόϊμπλε και Γιούνκερ για την ελλειπή δήθεν φύλαξη των συνόρων μας. Τα οποία σ΄ ότι αφορά στους πρόσφυγες είναι ευρωπαϊκά. Σ΄ ότι έχει να κάνει με τις παραβιάσεις των Τούρκων τα σύνορα ξαναγίνονται μόνο ελληνικά.
Δεν ακούσαμε ούτε έναν από τους πολλούς Ευρωπαίους που μας κουνάνε το δάχτυλο να προτείνει για πάραδειγμα την αποστολή έστω και μιας φρεγάτας γερμανικής ή άλλης χώρας για να βοηθήσει στην φύλαξη των θαλασσιων συνόρων μας. Αφού έχουν άμεση πρόσβαση στα …λογιστικά μας βιβλία θα ξέρουν πάρα πολύ καλά πόσα εκατομμύρια έχει …μπει μέσα το Πολεμικό Ναυτικό μόνο από τις περιπολίες για τους πρόσφυγες! Θα γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι επίτροποι που λένε ότι ελέγχουν και τη τελευταία δαπάνη του ελληνικού κράτους ποιο είναι το δυσβάσταχτο κόστος αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης για την Ελλάδα. Δεν έχουμε διαπιστώσει να υπάρχει καμία διάθεση πραγματικής και ουσιαστικής βοήθειας της Ελλάδας. Εκτός αν θεωρούν σημαντική την …παροχή των δέκα μηχανημάτων ταυτοποίησης που μας έδωσαν πριν λίγο καιρό οι Γερμανοί!

Για όλα αυτά και γι΄ άλλα πολλά υπάρχει η καχυποψία ότι αυτές οι εμμονές των Ευρωπαίων για την φύλαξη των συνόρων ,αλλού αποσκοπούν.

Σ΄ ότι μας αφορά εδώ στο εσωτερικό ,δεν λέμε ,καλό είναι που και που το αυτομαστίγωμα! Έχουμε κάνει παντού τεράστια λάθη και πρέπει να τα διορθώσουμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να “αθωώνει” διαρκώς τους Ευρωπαίους και την εκνευριστική υποκρισία τους. Είναι καιρός να καταλάβουν ότι με το δάχτυλο που κουνάνε το μόνο που θα καταφέρουν πάρα πολύ σύντομα είναι να βγάλουν τα δικά τους μάτια.