Τουρκία: Αυτές είναι οι βομβιστικές επιθέσεις τον τελευταίο χρόνο – Όλα τα βίντεο σε INFOGRAPHIC

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Ακόμη ένα μακελειό βυθίζει στο πένθος την Κωνσταντινούπολη. Την ώρα που ο Ερντογάν κινείται δυναμικά στη διπλωματική σκακιέρα και εξομαλύνει τις σχέσεις του με Ισραήλ και Ρωσία, ένα λουτρό αίματος πανομοιότυπο με εκείνο του περασμένου Μαρτίου στις Βρυξέλλες έρχεται να σοκάρει την τουρκική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Μια τρομοκρατική επίθεση από τρεις καμικάζι αυτοκτονίας, οπλισμένους με Καλάσνικοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 33 ανθρώπους. Δεν αποκλείεται όμως ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί. Ήδη έχουν εκφραστεί οι φόβοι πως μπορεί τα θύματα να είναι πάνω από 50.

Ο επίσημος απολογισμός είναι 33 νεκροί (36 μαζί με τους δράστες) και 147 τραυματίες. Η επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μοιάζει με εκείνη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στις 22 Μαρτίου 2016. Καμικάζι αυτοκτονίας, που αυτή τη φορά ήταν οπλισμένοι και με Καλάσνικοφ, επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (28.06.2016). Το Ατατούρκ είναι το τρίτο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ευρώπης και αυτή ήταν από τις αιματηρές επιθέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία.

Δείτε στο διαδραστικό INFOGRAPHIC του Onalert.gr το χρονικό των επιθέσεων στην Τουρκία μέσα σε ένα χρόνο. Συγκεντρώσαμε όλα τα βίντεο από τη στιγμή που έγινε η έκρηξη σε κάθε επίθεση. Προσοχή! Οι σκηνές είναι σκληρές. 

/>