Τουρκία: Εντείνεται η στρατιωτική παρουσία των ΕΔ στα σύνορα με το Ιράκ

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αύξησαν το επίπεδο της στρατιωτικής παρουσίας τους σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2017 στα σύνορα με το Ιράκ.

Σημειώνεται ότι εδώ και έξι μέρες πραγματοποιούνται ασκήσεις στην περιοχή. Είχε  ανακοινωθεί  τις προηγούμενες μέρες ότι περισσότερα στρατεύματα επρόκειτο να αναπτυχθούν στην περιοχή.

Η στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου έγινε μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας για το ιρακινό Κουρδιστάν.
Συγκεκριμένα, η άσκηση άρχισε στη νοτιοανατολική επαρχία του Σιρνάκ, στην περιοχή της Σιλώπης, η οποία βρίσκεται βόρεια από τα συριακά και ιρακινά σύνορα.

Ο στρατός δήλωσε ότι η άσκηση αυτή είναι μέρος της των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στην παραμεθόρια περιοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2017, για μια ακόμα φορά η Τουρκία τόνισε ότι το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στην περιοχή των Κούρδων του βόρειου Ιράκ είναι «ένα φρικτό λάθος», το οποίο θα πυροδοτήσει νέες κρίσεις στην περιοχή αν δεν ματαιωθεί, ανακοίνωσε  σήμερα ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Από την άλλη «Αν δεν ματαιωθεί το δημοψήφισμα θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Η Αρμπίλ θα πρέπει άμεσα να αποφύγει αυτό το φρικτό λάθος, το οποίο θα πυροδοτήσει νέες κρίσεις στην περιοχή», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Ιμπραχήμ Καλίν.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι  ο Ιρακινός στρατιωτικός αξιωματούχος έφθασε στην Άγκυρα σήμερα 23 Σεπτεμβρίου για να συναντηθεί με τον Τούρκο ΑΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το Anatolou. 

Πηγή: hurriyetdailynews.com, ΑΠΕ – ΜΠΕ