Τουρκία: Θέλει τώρα να αγοράσει όπλα από το Ισραήλ

 Αγορά Ισραηλινών οπλικών συστημάτων από το Ισραήλ για εξαγορά της πολιτικής εύνοιας, επιθυμεί το κυβεενών κόμμα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem post, το οποίο επικαλείται η ιστοσελίδα tourkikanea.gr τα βήματα της εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ, μπορεί να αποκτήσουν και στρατιωτική διάσταση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η jerusalem post , ειδικός απεσταλμένος του τούρκου υπουργού άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, μετέβη στο Τελ Αβίβ και άρχισε διαπραγματεύσεις με Ισραηλινούς αρμόδιους σχετικά με τα οικονομικά θέματα αγοράς όπλων.

Το Ισραήλ έθεσε ως όρο για την συμφωνία να ενημερωθεί εάν τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν ή όχι σε επιθέσεις κατά των κουρδικών δυνάμεων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Η εφημερίδα αναφέρει πως αυτή η συμφωνία για τα όπλα είναι ένα τμήμα της ευρύτερης προσπάθειας της τουρκικής κυβέρνησης για μεγαλύτερη εξομάλυνση των σχέσεων.

Αναφέρεται πως η Τουρκία δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα του Ισραήλ που ρωτά αν η Τουρκία θα παραμείνει ή όχι πιστή στην παλαιότερα συναφθείσα συμφωνία σχετικά με το αέριο , όπως και δεν έχει απαντήσει αν τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν ή όχι κατά των κουρδικών δυνάμεων.

Μεταξύ των όπλων που επιθυμεί η Άγκυρα είναι και drones – μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.