Τουρκικά ελικόπτερα «ασκούνται» στην ελληνική πλευρά του Αιγαίου

Σήμερα οι Τούρκοι έστειλαν… ελικόπτερα στον ελληνικό εναέριο χώρο για να «εκπαιδευτούν» -με την απαραίτητη παρουσία και ενός σχηματισμού μαχητικών F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επτά ελικόπτερα που προέβησαν σε 12 παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας σε βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο συμμετείχαν στην μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» (Deniz Kurdu 2017) η οποία βρίσκεται σε φάση αναδίπλωσης των δυνάμεων που λαμβάνουν μέρος.

Δεν είναι η πρώτη φορά και προφανώς όχι η τελευταία. Όμως ούτε τυχαίο είναι, αντιθέτως μάλιστα. Τα ελικόπτερα -και τα αεροπλάνα- δεν βγαίνουν εκτός πορείας εκτός κι αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Και η Τουρκία θεωρεί ότι έχει αρκετούς (διαβάστε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το παιχνίδι της Άγκυρας στο Αιγαίο εδώ).

Τα δε μαχητικά, τα οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν ήταν οπλισμένα, παραβίασαν δύο φορές το FIR Αθηνών στην περιοχή της Λήμνου-Λέσβου. Το τουρκικό ζευγάρι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν όπως προβλέπεται δύο ελληνικά Mirage 2000 που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σκύρου χωρίς ωστόσο να σημειωθεί εμπλοκή.