Τουρκική ακταιωρός έφθασε κοντά στην Κω – Έφυγε μετά από σήμα του Λιμενικού

Η κινητικότητα των Τούρκων στα χωρικά τους ύδατα για τον εντοπισμό των καταζητούμενων ανδρών των ειδικών δυνάμεων που είχαν αποστολή να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, είναι πολύ μεγάλη.

Ακταιωροί με υποστήριξη ακόμα και από εναέρια μέσα,  δεν αφήνουν να περάσει «κουνούπι» από τον Κόλπο της Μαρμαρίδας, απέναντι από την Κω και τη Σύμη.

Ωστόσο μια ακταιωρός από αυτές πλησίασε την ακτή Άγιος Φωκάς στην Κω την Παρασκευή, προκαλώντας αναστάτωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr από στρατιωτικές πηγές, η ακταιωρός παρέμεινε εντός χωρικών μας υδάτων περίπου 30 λεπτά. Με την είσοδό της στα χωρικά μας ύδατα σήμανε συναγερμός. Την προσέγγισαν τα σκάφη του Λιμενικού και ζήτησαν να αποχωρήσει άμεσα, κάτι το οποίο και έγινε χωρίς καμιά αντίρρηση,

Να θυμίσουμε ότι τον τελευταίο χρόνο είχαν ενταθεί τα περιστατικά τουρκικών ακταιωρών που έμπαιναν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και αρνούνταν να εγκαταλείψουν, λέγοντας ότι πλέουν σε τουρκικά. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην Κω και η τουρκική ακταιωρός αναχώρησε μετά από υπόδειξη περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Οι Τούρκοι είναι επικεντρωμένοι στα δικά τους προβλήματα και αποφεύγουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα ήταν μηδενική.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ