Τραβάει το σκοινί η Άγκυρα – «Σουρωτήρι» έκαναν το Αιγαίο 10 τουρκικά αεροσκάφη

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα στο Αιγαίο με 41 παραβιάσεις του ελληνικού FIR στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο  επτά απο τα αεροσκάφη σήμερα ήταν F-16 και τρία μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Ειδικότερα τρείς σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών F-16, εκ των οποίων ένα ζευγάρι ήταν οπλισμένο, παραβίασαν σήμερα πέντε φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο ενώ τα επτά μαχητικά προέβησαν και σε τρεις παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.

Επιπλέον μαζί με τα F-16 τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου έδωσαν τα «διαπιστευτήριά» τους σήμερα στο Αιγαίο, προβαίνοντας σε 36 παραβιάσεις Ε.Ε.Χ. και επτά παραβάσεις Κ.Ε.Κ

Για την αποτελεσματική αναγνώριση και αναχαίτιση των CN-235 αλλα και των τουρκικών μαχητικών, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, η Πολεμική Αεροπορία «σήκωσε» έντεκα αεροσκάφη απο Σκύρο, Λήμνο, Άραξο και Αγχίαλο.
Σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο.  »Θέλουμε, εδώ, από τη Σκύρο, να στείλουμε ένα μήνυμα: η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα. Επιδιώκει την ειρήνη, αλλά δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση απέναντι στην εθνική μας κυριαρχία. Είμαστε ισχυροί και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προστατεύσουμε τον εθνικό εναέριο χώρο και την ελληνική ΑΟΖ», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 9η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (2 x 2 F-16 & 1x 3 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 10
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 10
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 41 (36 από τα 3 CN-235)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.