Τσίπρας – Άρτα: Συνεχίζεται ο αγώνας για τις γερμανικές οφειλές

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας στο Κομμένο Άρτας διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει την προσπάθεια για τις γερμανικές οφειλές.

Τσίπρας – Άρτα: Συνεχίζεται ο αγώνας για τις γερμανικές οφειλές

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρουσία του πρωθυπουργού έγιναν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας από τα ναζιστικά στρατεύματα, στις 16 Αυγούστου 1943.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος, στον οποίο ανήκει το Κομμένο, Ευστάθιος Γιαννούλης.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στην πλατεία του μαρτυρικού χωριού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει την προσπάθεια για τις γερμανικές οφειλές.

«Η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού στρατού και απαιτεί έμπρακτη αναγνώρισή τους από τη γερμανική κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση 73 ετών» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η χώρα έχει συγκροτημένη πολιτική για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

«Αυτόν τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε, όχι με προχειρότητα, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και νομική τεκμηρίωση» κατέληξε.

Πηγή : epiruspost

Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ