Βρυξέλλες: Αβραμόπουλος – Καμμένος τα λένε για το προσφυγικό

Συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο είχε ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες σχετικά με το προσφυγικό.

Ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο υπουργικής συνάντησης στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Twitter η συνάντηση των δύο ανδρών έχει να κάνει με την πρόοδο των εργασών στα κέντρα καταγραφής προσφύγων μεταναστών (hotspots) και με την ικανότητα υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα.

Δείτε το Tweet του Έλληνα επιτρόπου; 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο Πάνος Καμμένος πληροφόρησε τον Επίτροπο ότι το υπάρχον σύστημα ταυτοποίησης προσφύγων μέσω Eurodac δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τόσο το θέμα της ταυτοποίησης όσο και το θέμα της ασφάλειας και πρέπει να συνδυαστεί με το σύστημα βιομετρικών μετρήσεων.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πληροφόρησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιμετωπίζουν ήδη θετικά την προσπάθεια που καταβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση και εξέφρασε την προθυμία ο ίδιος και η Επιτροπή να συνδράμουν τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προσφυγικού προβλήματος.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας αποδέχθηκε πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να επισκεφθεί τη χώρα μας με τη θεσμική του ιδιότητα τις προσεχείς ημέρες.