Χωρίς «στρατιωτικές ενισχύσεις» το γραφείο Τόσκα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Σε ρόλο συμβούλου του υπουργού Δημόσιας Τάξης θα περιοριστεί ο συνταγματάρχης Παύλος Αδακτυλίδης ,ο οποίος τον ακολούθησε από τη θέση του ΥΦΕΘΑ στο νέο του κυβερνητικό πόστο.

Ο συναταγματάρχης προοριζόταν αρχικά για διευθυντής του Νίκου Τόσκα ,κάτι που όπως είχε επισημάνει το Onalert.gr μπορεί να μην είχε “νομικά εμπόδια”,αλλά δεν μπρούσε να “σταθεί” με βάση τη λογική στρατιωτικών και αστυνομικών.

Οι μεν πρώτοι ορθά επεσήμαναν ότι δεν μπορεί εν ενεργεία αξιωματικός αν μετατίθεται σε άλλο υπουργείο εκτός ΥΕΘΑ και να τοποθετείται σε τόσο κρίσιμη θέση.

Οι δε αστυνομικοί δεν κατανοούσαν γιατί στις θέσεις -κλειδιά του υπουργικού επιτελείου δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και έπρεπε να ζητηθούν “ενισχύσεις” από τις ΕΔ.

Το λάθος φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε κι έτσι αποφασίστηκε η επιστροφή του Χρήστου Μαστρογιάννη στο ΥΔΤ. Ο κ.Μαστρογιάννης ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης επί Πανούση.

Όπως γράφει το bloko.gr “για να γίνει αυτό, προηγήθηκε η κοινή απόφαση των κ.κ. Τόσκα και Παύλου Αδακτυλίδη, να μην παραμείνει ο τελευταίος στη θέση του διευθυντή, αλλά ν’ αναλάβει καθήκοντα συμβούλου του κ. υπουργού.

Ήταν θέμα ηθικής τάξης, εξηγούν στο bloko.gr στελέχη της Κατεχάκη, καθώς από την πρώτη ώρα της τοποθέτησης του, ο κ. Αδακτυλίδης εξέφρασε την ανησυχία του για το πως εν ενεργεία συνταγματάρχης θα μπορούσε να συνεργαστεί και κάτω από ποιες ιεραρχικές προϋποθέσεις με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής, όπως επίσης και με όλους τους ανώτατους αξιωματικούς των δύο Σωμάτων.