Κακαβιά: Υπάλληλοι του Αλβανικού ΥΠΕΞ συνελήφθησαν για προπαγανδιστικό υλικό

Στη σύλληψη δυο υπαλλήλων του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών προχώρησαν οι ελληνικές αρχές στην Κακαβιά…
Σύμφωνα με το Epirusgate, οι συλλήψεις έγιναν μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων, στον οποίο διαπιστώθηκε πως μετέφεραν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλιικό, βιβλία και χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σύμφωνα πάντα με το Epirusgate, οι δύο οδηγοί του αλβανικού ΥΠΕΞ, θα παρέδιδαν το υλικό που κατασχέθηκε στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές, που φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία.

Οι δυο Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα των Ιωαννίνων όπου και απολογήθηκαν και έχει ήδη οριστεί τακτική δικάσιμος, για τις 18 Νοεμβρίου. Έρευνες για την υπόθεση κάνει κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το epirusgate οι δύο υπάλληλοι του αλβανικού ΥΠΕΞ, Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι, θα παρέδιδαν το υλικό που κατασχέθηκε, στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές, που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα των Ιωαννίνων, όπου και απολογήθηκαν, και έχει ήδη οριστεί τακτική δικάσιμος, για τις 18 Νοέμβρη. Eρευνες για την υπόθεση πραγματοποιεί κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Φωτογραφία απο ένα απο τα βιβλία

Ο εκπρόσωπος του Αλβανικού ΥΠΕΞ,μιλώντας στο Αλβανικό κανάλι Top Channel υποστήριξε ότι οι δύο υπάλληλοι μετέφεραν τα βιβλία για τα παραδώσουν στα παιδιά των μεταναστών.

Σημείωσε ότι η Ελληνικές αρχές θεώρησαν ότι περιέχουν ευαίσθητα ιστορικά στοιχεία ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι οι διπλωματικές αρχές της χώρας το,ζητούν από τις αντίστοιχες της Ελλάδας να διευκρινιστούν οι συνθήκες κράτησης αλλά και η τύχη των βιβλίων.

Πηγή: epirusgate