Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1000 στρατιώτες αποσύρει ο Σαρκοζί από το Αφγανιστάν.

12.07.2011 | 15:15
Η Γαλλία θα αποσύρει από το Αφγανιστάν το ένα τέταρτο των στρατιωτικών δυνάμεων της -περί τους χίλιους στρατιώτες- από σήμερα μέχρι το τέλος του 2012, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην προκεχωρημένη βάση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Τόρα, στην επαρχία Καπίζα, κοντά στην Καμπούλ.

   

"Πρέπει να ξέρει κανείς να τελειώνει έναν πόλεμο", πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής του επίθεσης στο Αφγανιστάν. "Δεν ετέθη ποτέ θέμα να διατηρήσουμε επ΄αόριστον στρατεύματα στο Αφγανιστάν".

   

Στις 24 Ιουνίου, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε ανακοινώσει ότι "μερικές εκατοντάδες" γάλλοι στρατιώτες θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν "μέχρι το τέλος του έτους έως τις αρχές του επομένου", στο πλαίσιο της αποχώρησης στρατιωτικών δυνάμεων που είχαν ανακοινώσει λίγο πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες. "Θα έχω την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, να σάς δώσω λεπτομέρειες για την προέλευση των δυνάμεων και τον αριθμό τους", είχε δηλώσει τότε.

   

Περί τους 4.000 γάλλοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν, οι περισσότεροι στο Σουρόμπι, στην Καμπούλ και την επαρχία της Καπίζα. "Οι εναπομείνασες δυνάμεις θα συγκεντρωθούν στην Καπίζα" μετά το τέλος του 2012, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

     

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ