Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11 δις δολάρια κινδυνεύουν να χάσουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

27.01.2011 | 06:42
Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να σπαταλήσουν περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια, αν δεν αποδειχθούν επαρκή τα σχέδια για τη δόμηση και τη διατήρηση των δυνατοτήτων, των αναπτυσσόμενων δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν, σύμφωνα με όσα λέει Αμερικανικό παρατηρητήριο.

   

Μία νέα αναφορά, την Πέμπτη, αποκαλύπτει ότι η προσπάθεια των Αμερικανών αξιωματούχων να συγκροτήσουν και να οργανώσουν, τοπική αστυνομία και στρατό, που αποτελεί βασικό στόχο ώστε να διασφαλιστεί ότι η χώρα δεν θα υποκύψει στους Ταλιμπάν, όταν οι ξένες δυνάμεις αποσυρθούν, έχει αποτύχει να διασφαλίσει μακρόπνοο σχέδιο λειτουργίας για περίπου 900 τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.

   

Η έρευνα άρχισε από το παρατηρητήριο, όταν έγινε γνωστό ότι η στρατιωτική αποστολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν δεν μπορούσε να δημιουργήσει σχέδια μελέτης που θα περιγράφουν, το μέγεθος, τον τόπο ή την αποστολή τοπικών Αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

   

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αδυναμία συγκρότησης, λεπτομερών, μακρόπνοων σχεδίων, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή σπατάλη, καθώς αναμένεται οι ΗΠΑ να διαθέσουν σημαντικά κεφάλαια στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του Αφγανικού στρατού για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ