Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20 νεκροί στην Νιγηρία από δύο εκρήξεις

14.04.2014 | 10:46
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, της Αμπούζα, σήμερα το πρωί την ώρα αιχμής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Εικονολήπτης του Ρόιτερς είδε 20 πτώματα στον σταθμό της Νιανγιάν, περίπου οκτώ χιλιόμετρα νότια της Αμπούζα, και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άλλα 15 πτώματα είχαν απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.
"Περίμενα να μπω στο λεωφορείο όταν άκουσα μία εκκωφαντική έκρηξη και μετά είδα καπνό. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος", είπε η Μίμι Ντάνιελς που εργάζεται στην Αμπούζα. Ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη, είπε η ίδια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης αλλά οι υποψίες στρέφονται προς την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.
Οι ισλαμιστές διεξάγουν εκστρατεία βίας στα βορειοανατολικά της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, ένοπλοι ισλαμιστές φέρεται ότι ευθύνονται για την δολοφονία τουλάχιστον 60 ανθρώπων σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση εναντίον σχολής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ